Open voor aanvragen

Peak Capital IV Seed Fund B.V.

Laatst gecontroleerd op:
10 oktober 2022
Gepubliceerd op:
3 november 2020

Peak Capital IV investeert smart capital in early stage SaaS, marketplace en platform bedrijven.

Gegevens fonds

  • Totale looptijd: 2019 - 2029
  • Investeringsperiode: 2019 - 2022
  • Investeringsbudget: € 11,1 miljoen
  • EZ-lening: € 5,55 miljoen

Strategie

Naast kapitaal, biedt Peak Capital praktische ondernemers- en managementervaring om ondernemers te ondersteunen in het opschalen van hun bedrijf. Met deze ondernemende aanpak ambieert Peak Capital iedere participatie tot een internationaal succes te brengen. Het fondsmanagement maakt als voormalig ondernemers hiervoor gebruik van haar eigen kennis. Zij heeft belangrijke ervaring op het gebied van sales, marketing, recruitment, finance, legal en internationaal schalen. Daarnaast gebruikt Peak Capital het netwerk en de expertise van de investeerders in haar fonds. Deze bestaan uit een tachtigtal ondernemers van succesvolle Nederlandse tech bedrijven.

Toegevoegde waarde

Peak Capital gebruikt een hands-on benadering met specifieke expertise in het schalen van SaaS, marketplace en platformen. Naast deze actieve aanpak organiseert Peak Capital 'Founder Sessions' waar eerdere succesvolle participaties uit Peak Capital I, II en III overleggen over hun aanpak op onderwerpen waaronder groei, tooling en recruitment. Verder zijn de investeerders achter Peak Capital allemaal voormalig ondernemers van gerenommeerde Nederlandse tech bedrijven die hun ervaring en netwerk gebruiken om participaties verder te helpen. Ook heeft Peak Capital via haar eerdere fondsen een sterk internationaal netwerk aan investeerders opgebouwd die bij een vervolgfinanciering grotere bedragen kunnen investeren.

Selectiecriteria

Peak Capital richt zich op early stage SaaS, marketplace en platform bedrijven en hanteert de volgende beoordelingscriteria:

  • ondernemers met een sterke executie focus;
  • meerdere co-founders met zowel technische als commerciële kennis;
  • tractie in de vorm van 1e klanten en omzet;
  • bewezen businessmodel;
  • internationale groeimogelijkheden; en
  • uniek concept en niet of moeilijk te kopiëren.

Doelgroep

Bedrijven actief als SaaS, marketplace of online platform in allerlei sectoren. Voorwaarde is dat bedrijven minder dan 7 jaar oud zijn en hun hoofdkantoor houden in Nederland. Daarnaast bestaat het team bij voorkeur uit meerdere co-founders en is er enige mate van omzet.

Beoogde resultaten

Het fonds beoogt 10 investeringen te doen met een gemiddelde investering van €1,11 miljoen per participatie. Succesvolle participaties kunnen vervolgfinanciering krijgen vanuit het grotere fonds van Peak Capital IV waar het seedfonds onderdeel van uit maakt. Deze participatie kan oplopen tot €15 miljoen per bedrijf.

Fondsmanagement

Peak Capital Management B.V.

Contactgegevens

Peak Capital Management B.V.
Weesperplein 4B
1018 XA Amsterdam
E-mail: opportunity@peak.capital
Website: www.peak.capital

Contactpersonen: Johan van Mil, Stefan Bary en Jacqueline van den Ende

Bent u tevreden over deze pagina?