Open voor aanvragen

Percival Participations II

Gepubliceerd op:
17 juli 2015
Laatst gecontroleerd op:
30 december 2021

Percival Participations II is een Nederlands investeringsfonds dat zich richt op early stage technologiebedrijven.

Gegevens fonds

Totale looptijd: 2015 - 2024
Investeringsperiode: 2014 - 2020
Investeringsbudget: € 9.000.000
EZ-lening: € 4.500.000

Strategie

Percival Participations II houdt zich bezig met het financieren van ondernemers en uitvinders met een beschermde technologie of applicatie. Dit fonds is primair gericht op vroege instap, bij voorkeur nog voor of kort na het technical proof of concept.

In de visie van Percival Participations II doorloopt elke technische innovatie 4 duidelijke ontwikkelingsfasen, die elk worden afgesloten met een milestone. Elke fase vraagt om een specifieke skillset van het management. De ervaring leert dat de meeste ondernemers op één of meerdere momenten ondersteuning kunnen gebruiken om de uitkomst van een fase, en daarmee de waardeontwikkeling van de onderneming, te optimaliseren.

Daarom biedt het fondsmanagement van Percival alle benodigde ondersteuning aan de ondernemer. De mogelijkheden lopen uiteen van projectmanagement tijdens het technologische ontwikkelingsproces tot het opbouwen van de patentportefeuille voor de vinding, en van strategische marketing en commerciële uitrol tot het (tijdelijk) overnemen van de aansturing van de deelneming. Om onze filosofie optimaal te kunnen volgen is het niet ongebruikelijk dat deelnemingen intrek nemen in ons bedrijfspand, om zo de lijnen kort te houden en de ondersteuning te maximaliseren.

Selectiecriteria

Percival Participations II investeert per deelneming een bedrag tussen de € 100.000,- en € 1.500.000,-.

Doelgroep

Percival Participations II investeert primair in binnen Nederland ontwikkelde technologische innovaties voor sectoren behorend tot de 'oude economie' die een link hebben met technische universiteiten, zoals: Industrie, Bouw, Energie en Water.

Beoogde resultaten

Wij zoeken investeringen die een fundamentele impact in hun markt kunnen bereiken. Samen hopen we deze dromen waar te maken.

Fondsmanagement

Het fondsmanagement bestaat uit Henk van Groen en Cato Woudenberg.

Contactgegevens

Percival Participations II
Westplein 6
3016 BM Rotterdam
Telefoon: (010) 742 08 10
www.percivalparticipations.com
Email: info@percivalparticipations.com
Contactpersoon: Esther Abramse

Bent u tevreden over deze pagina?