Open voor aanvragen

Shamrock Ventures

Gepubliceerd op:
29 augustus 2022

Shamrock Ventures richt zich op Nederlandse tech-start-ups die sociale en duurzame impact creëren met hun missie.

Gegevens fonds

 • Totale looptijd: 2022 - 2033
 • Investeringsperiode: 2022 - 2027
 • Investeringsbudget: € 6.500.000
 • EZK-lening: € 3.250.000

Strategie

De focusgebieden omvatten circulaire economie, cleantech, duurzame mobiliteit en food & agritech. Met het fonds ondersteunt Shamrock Ventures ambitieuze ondernemers met hun eerste professionele groeikapitaal in combinatie met operationele- en technische kennis. De initiële investeringen variëren tussen de € 100.000 en € 250.000. Shamrock Ventures richt zich met de pre-seed en early-seed investeringen op het wegnemen van de huidige funding gap in de markt door ambitieuze ondernemers te ondersteunen met hun eerste professionele groeikapitaal.

Toegevoegde waarde

Naast het verstrekken van het eerste professionele kapitaal aan tech start-ups biedt Shamrock Ventures het volgende:

 • Mentorprogramma: actief operationeel- en technisch advies via een mentorprogramma met Founding Partners van Shamrock Ventures, waaronder oprichters van Elastic, Bux, New Motion en Media Distillery.
 • Netwerk: de Founding Partners van Shamrock Ventures stellen hun netwerk beschikbaar aan de participaties. Dit zijn zowel commerciële-, technische- als financiële relaties. 
 • Latere fase funding: Shamrock Ventures kan doorinvesteren in latere Seed-rondes en waar mogelijk series A de Founding Partners van Shamrock Ventures ook helpen bij het voorbereiden van funding trajecten in latere fases. Denk hierbij aan hulp bij het pitch deck en introducties bij relevante investeerders en fondsen.

Selectiecriteria

Shamrock Ventures investeert in techbedrijven met de volgende kenmerken:

 • Pre-seed fase: Shamrock Ventures biedt het eerste professionele kapitaal aan de onderneming. Bijvoorbeeld wanneer een onderneming bezig is met het bouwen van een prototype of MVP. Of een dienst of product pas kort heeft gelanceerd zonder substantiële omzet. 
 • Missiegedreven: Shamrock Ventures kijkt naar de blijvende sociale en duurzame impact die de onderneming kan maken. Hierbij kijkt Shamrock Ventures naar de doelgebieden circulaire economie, cleantech, duurzame mobiliteit en food & agritech.
 • Techgedreven: Shamrock Ventures kijkt naar de potentie om grote markten ten goede te veranderen met schaalbare technologie. 
 • Team: ambitieuze, missiegedreven ondernemers waarbij een van de oprichters een tech-achtergrond of -focus heeft.
 • Geografie: Nederlands hoofdkantoor met internationale ambities.

Doelgroep

Shamrock Ventures richt zich op Nederlandse tech-start-ups die sociale en duurzame impact creëren met hun missie. De focusgebieden omvatten de circulaire economie, clean tech, duurzame mobiliteit en food & agri tech.

Beoogde resultaten

Het fonds heeft een investeringsperiode van 5 jaar en streeft ernaar minimaal 17 investeringen te doen, waarbij de helft van het fonds gereserveerd is voor follow-on investeringen. De initiële investeringen variëren tussen de € 100.000 en € 250.000.

Fondsmanagement

Shamrock Ventures Management B.V.

Contactgegevens

Vragen over de Seed Capital?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
 • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?