Gesloten voor aanvragen

Subsidie en vergunningronde Borssele, kavels I en II

Laatst gecontroleerd op:
22 mei 2020
Gepubliceerd op:
8 juli 2015

De tender voor de subsidie en vergunning voor windenergiegebied Borssele kavels I en II was open tot en met 12 mei 2016. De subsidie en vergunning zijn beschikbaar gesteld aan de laagste bieder die aan alle voorwaarden voldeed.

Op 5 juli 2016 maakte de toenmalig minister van Economische Zaken bekend dat Ørsted Borssele 1 B.V. de winnaar is van de SDE+-subsidie en de vergunning voor de kavels I en II van het windenergiegebied Borssele. Het Deense bedrijf Ørsted Borssele 1 B.V., voorheen bekend als DONG Energy, bracht van alle 38 biedingen het laagste en daarmee winnende bod uit van 7,27 cent per kilowattuur.

Aanvragers tender Borssele kavels I en II

RVO.nl maakt de namen van de gerangschikte aanvragers in alfabetische volgorde openbaar. In totaal zijn 38 aanvragen gerangschikt. Tenderbedragen van aanvragers zijn bedrijfsvertrouwelijk en concurrentiegevoelig. RVO.nl maakt daarom alleen de namen van de gerangschikte aanvragers bekend.

Beschrijving Borssele kavels I en II

In de Project and Site Description (PSD) en de bijlagen A: Applicable law, en B: Environmental Impact Assessment is een beschrijving van het windenergiegebied Borssele I en II opgenomen inclusief een overzicht aan beschikbare onderzoeksgegevens.

Bouw windpark

Ørsted Borssele 1 B.V. heeft aangegeven in 2020 het windpark gebouwd te hebben met 94 turbines van het type Siemens Gamesa 8,0 MW-167 DD. Hiermee krijgt het windpark een totaal geïnstalleerd vermogen van 752 MW.

Downloads

Vragen over windenergie op zee?

Mail naar woz@rvo.nl

Info in English

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?