Open voor aanvragen

Hoe doe ik mee aan EEPA?

Laatst gecontroleerd op:
15 april 2024
Gepubliceerd op:
13 februari 2014

Uw organisatie kan in iedere categorie 1 of meerdere nationale, regionale of lokale programma's of initiatieven aanmelden.

Eisen

Waar moet uw project aan voldoen?

  • De verkiezing staat open voor alle lokale, regionale en nationale overheidsinstanties. Dit omvat steden, gemeenten, regio’s en gemeenschappen, maar ook publiek-private samenwerkingsverbanden van overheden met ondernemers, onderwijsprogramma’s, bedrijven en ondernemersorganisaties.
  • Het initiatief moet minimaal 15 maanden in uitvoering zijn.
  • U moet kunnen aantonen hoe uw initiatief of programma het ondernemen heeft vergemakkelijkt en de economie in de regio heeft gestimuleerd.
  • Alleen in de categorie Verantwoord en inclusief ondernemerschap komt ook het mkb in aanmerking, op voorwaarde dat het project niet de kernactiviteit van de onderneming is.

Uw project moet aansluiten bij een van de 6 categorieën en wordt beoordeeld op de criteria originaliteit en haalbaarheid, impact op de economie, verbeteren van relaties met lokale belangengroepen en overdraagbaarheid.

2 fasen

De verkiezing bestaat uit 2 fasen: nationaal en Europees.

Nationale finale

Elk land houdt eerst zijn eigen nationale finale. Uit alle aanmeldingen worden de 5 beste kandidaten geselecteerd die mee mogen doen in de nationale finale. Hier pitchen ze hun project voor de vakjury die 2 winnaars uit 2 verschillende categorieën kiest. Nederland draagt de 2 Nederlandse winnaars voor om deel te nemen aan de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering.

Europese Awards

Een Europese jury selecteert de beste inzendingen voor elk van de 6 categorieën én een winnaar van de Grote Prijs van de Jury. De Europese winnaars maakt de jury bekend tijdens de uitreikingsceremonie van de Awards. Deze vindt elk jaar in november plaats tijdens de Europese SME Assembly, in het land dat op dat moment voorzitter is van de Europese Unie. Alle landen die kandidaten voor de Europese finale voordragen, krijgen een uitnodiging voor de ceremoniële prijsuitreiking en worden gepresenteerd in een mediacampagne.

Aanmelden

Wilt u kans maken op de EEPA Award? Stuur een mail naar eepa@rvo.nl en wij nemen contact met u op. Aanmelden kan tot uiterlijk 24 mei 2024.

Bent u tevreden over deze pagina?