EU-landen: overheidsaanbestedingen

Gepubliceerd op:
7 oktober 2013
Laatst gecontroleerd op:
2 juni 2022

Overheidsopdrachten moeten voor iedereen toegankelijk zijn en de regels voor aanbestedingen helder. Daarom heeft de Europese Unie de databank TED opgezet en het informatiesysteem SIMAP.

De EU is ondertekenaar van het multilaterale Government Procurement Agreement van wereldhandelsorganisatie WTO.

Europese richtlijnen

In de Europese richtlijnen voor aanbesteden staan voor opdrachten boven bepaalde bedragen regels. Deze gaan bijvoorbeeld over de aankondiging, uitnodiging tot inschrijving en gunning. Het is belangrijk om de meest recente versie van de richtlijnen te raadplegen (geconsolideerde versie), omdat deze bedragen iedere 2 jaar worden aangepast.

Bekijk de actuele Europese richtlijnen op PIANOo.nl.

Tenders Electronic Daily (TED)

Aankondigingen van overheidsopdrachten worden gepubliceerd in de Tenders Electronic Daily (TED). Deze databank publiceert dagelijks informatie over aanbestedingen van instellingen van de EU, nationale overheden en nutsbedrijven uit de EU- en EER-landen.

TenderNed

Op TenderNed.nl staan aankondigingen van Nederlandse overheidsopdrachten. Wilt u als ondernemer e-mails ontvangen bij nieuwe of gewijzigde aanbestedingen? Met een interesseprofiel kunt u een zoekopdracht bewaren.

SIMAP-portaal

Het SIMAP-portaal geeft informatie over overheidsopdrachten in Europa en helpt aanbestedende instanties om hun aanbestedingen online bekend te maken.

Meer weten?

In Nederland:

In Europa:

Vragen over EU-wetgeving?

Wij helpen u graag verder.

Bent u tevreden over deze pagina?