Export naar en handel met Australië

Gepubliceerd op:
5 oktober 2020
Laatst gecontroleerd op:
8 oktober 2020

De handel tussen Nederland en Australië bloeit. Zo is Nederland voor Australië de voornaamste goederenexportmarkt binnen de eurozone. Andersom is Nederland een van de grootste investeerders uit de eurozone in Australië. Niet voor niets zijn meerdere grote succesvolle Nederlandse bedrijven gevestigd en actief op de Australische markt.

Handelsakkoorden en -belemmeringen

Er zijn in Australië verschillende hervormingen doorgevoerd om handelsbelemmeringen te beperken. Voorbeelden hiervan zijn de afschaffing van veel tarieven, het verminderen van regels op de financiële markt en het loslaten van de vaste wisselkoers.

Australië heeft momenteel 11 vrijhandelsakkoorden gesloten, o.a. met Zuid-Korea, Japan, China, de VS, en de ASEAN-regio (inclusief Nieuw-Zeeland). Ondanks de sterke verbondenheid die Australië heeft met Azië, blijft Nederland belangrijk als een van de grootste investeerders. Australië is momenteel in onderhandeling met de EU over een vrijhandelsakkoord.

Informatiebronnen

Voor meer informatie over de handel tussen Nederland en Australië en over de Australische economie, raden we u aan om op de landenpagina te kijken. Hier vindt u cijfers over de handel tussen Nederland en Australië, maar ook informatie over handelsovereenkomsten, productverkoop, exportdocumenten, invoerrechten, investeren en meer.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) biedt een grote verscheidenheid aan bronnen, die u afhankelijk van uw handelsvraag kunt gebruiken.

Hulp bij uw zaken in Australië?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

E:syd-ez@minbuza.nl
T: +61 2 8305 6800

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?