Veelgestelde vragen over zakendoen in Australië

Gepubliceerd op:
6 oktober 2020
Laatst gecontroleerd op:
4 januari 2021

Op deze pagina vindt u enkele veelgestelde vragen van ondernemers aan het economisch netwerk over zakendoen in Australië.

Hoe betreed ik de Australische markt?

Als Nederlandse ondernemer kunt u de Australische markt betreden door voor een van de volgende bedrijfsvormen te kiezen:

  • Sole trader: een persoon die als enige wettelijk verantwoordelijk is voor alle aspecten van het bedrijf. U kunt als eenmanszaak mensen in dienst nemen om u te helpen bij het runnen van uw bedrijf.
  • Company: een juridische entiteit die gescheiden is van zijn aandeelhouders.
  • Partnership: een vereniging van personen of entiteiten die samen een bedrijf leiden.
  • Trust: een entiteit die vastgoed of inkomsten aanhoudt voor anderen.

Meer informatie over bedrijfsvormen, maar ook over bedrijfsregistratie, lokale regelgeving en visa, vindt u in het document 'Ondernemen in Australië'. U kunt dit document opvragen door een e-mail te sturen aan het consulaat-generaal in Sydney via syd-ez@minbuza.nl.

Online handelsmissies en evenementen

Als u geïnteresseerd bent in zakendoen in Australië, dan is deelnemen aan (online) beurzen of (virtuele) handelsmissies een goede manier om mogelijke zakenpartners te ontmoeten, of om uw product te introduceren op de lokale markt. Om op de hoogte te blijven van aankomende (online) evenementen, kunt u een kijkje nemen op de evenementenkalender van RVO. U kunt ook de app NL Exporteert downloaden om op de hoogte te blijven van evenementen rond zakendoen in Australië.

Kunt u mij in contact brengen met een mogelijke zakenpartner?

Als u op zoek bent naar een zakenpartner, kunt u contact opnemen met het postennetwerk in Australië. Heeft u nog geen concrete vraag over het vinden van zakenpartners, neem dan contact op met RVO om Zakenpartnersupport Op Maat aan te vragen.

Kan ik een afspraak maken met het economische team op de ambassade?

U kunt een e-mail sturen naar syd-ez@minbuza.nl of bellen naar +61 28 30 56 807. Geef daarbij aan wat de reden is dat u een afspraak wilt maken en voeg het profiel van uw bedrijf toe.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de activiteiten van het ambassadenetwerk?

Volg de activiteiten op onze Engelstalige socialmediakanalen:

  • Netherlands and Australia – Trade and Investment op LinkedIn
  • Netherlands Embassy and Consulate General in Australia op Facebook
  • Ambassadenetwerk op Twitter

U kunt ook updates in uw inbox ontvangen door u in te schrijven voor de zakelijke nieuwsbrief van het ambassadenetwerk. De nieuwsbrief verschijnt elke 2 maanden in het Engels. Om u zich hiervoor in te schrijven stuurt u een e-mail naar syd-ez@minbuza.nl.

Hulp nodig bij uw zaken in Australië?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?