Griekenland: bij wie kunt u terecht?

Gepubliceerd op:
18 februari 2021
Laatst gecontroleerd op:
19 februari 2021

Als u zakendoet in het buitenland heeft u weleens hulp nodig van experts ter plaatse. De ambassade in Athene en de honorair consuls – verspreid over het land – staan klaar voor u als ondernemer.

Natuurlijk kunt u met uw vragen over zakendoen in Griekenland altijd terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Onze adviseurs helpen u graag verder. Samen kijken we wat u het beste kunt doen.

Kent u de wegen in Griekenland al, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u moeite met bepaalde procedures? Het ambassadenetwerk helpt u dan.

Ambassade in Athene

U vindt de Nederlandse ambassade op de Leoforos Vassileos Konstantinou 5 - 7, in een groene wijk met volop klassieke monumenten. De ambassade heeft verschillende onderdelen, waaronder een economische afdeling. Op de website Nederland Wereldwijd vindt u meer informatie over de medewerkers en de afdelingen van de ambassade.

Afdeling Economie en Handel

De afdeling Economie en Handel kan uw bedrijf of organisatie onder de aandacht brengen en u introduceren bij interessante partijen. De medewerkers van deze afdeling hebben vaak gemakkelijker toegang tot de juiste personen. Ook organiseren zij seminars en evenementen om u in contact te brengen met mogelijke partners. In bepaalde gevallen kunt u voor uw eigen activiteiten gebruikmaken van de faciliteiten van het ambassadenetwerk.

Meer weten? Neem contact op met deze afdeling via:

T: +30 210 725 49 30
E: ath-ea@minbuza.nl

Honorair consuls

Er zijn 9 Nederlandse honorair consuls in Griekenland en 1 vice-honorairconsul. Zij onderhouden het netwerk van het Nederlands bedrijfsleven in Griekenland. Het is niet mogelijk om paspoorten of identiteitskaarten aan te vragen bij de honorair consuls. Dit kan alleen bij de ambassade in Athene.

Er zijn honorair consuls in Alexandrapoulis, Corfu, Ioannina, Patras, Piraeus, Rhodos, Thessaloniki, Volos en Kreta. De vice-honorairconsul vindt u op het eiland Samos. Bekijk meer informatie over de honorair consuls op de website Nederland Wereldwijd.

Hulp nodig bij uw zaken in Griekenland?

De economische experts van het ambassadenetwerk helpen u graag!

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?