Hulp bij zakendoen in Italië

Gepubliceerd op:
28 juli 2020
Laatst gecontroleerd op:
25 januari 2024

Italië en Nederland zijn belangrijke handelspartners. Als u al succesvol zakendoet in Italië, kan het zijn dat u toch ergens tegenaan loopt. Of een zetje in de juiste richting nodig heeft. Dan is het handig om hulp ter plaatse te krijgen. De ambassade in Rome en het consulaat-generaal in Milaan staan voor u klaar.

Contact met de Nederlandse ambassade en het consulaat-generaal in Italië

Maak kennis met de ambassade en het consulaat-generaal

Doet u zaken in Italië? De economische afdelingen van de ambassade in Rome en het consulaat-generaal in Milaan hebben een groot netwerk in Italië.

Zij kunnen u advies geven over zakelijke kansen, sectorinformatie en economische ontwikkelingen. Zij kunnen ook voor u contact leggen met mogelijke zakenpartners.

Volg de ambassade op social media

Contact met de economische afdelingen

Zoekt u praktische tips over zakendoen in Italië, rechtstreeks van de ambassade? De economische afdelingen helpen u graag bij uw zakelijke vragen. Maak gebruik van hun economische expertise!

Neem contact op

Contact met de LNV-raad

U kunt de landbouwafdeling van de ambassade in Rome vragen stellen over de landbouw of voedselindustrie. Zij helpen u graag bij uw internationale plannen.

Wilt u de landbouwadviseur van Italië leren kennen? Bekijk het interview met Landbouwadviseur Marguerite Sipman op de website van Agroberichten.

Neem contact op

T: +39 063 228 6224
E: rom-lnv@minbuza.nl
W: Agroberichten Buitenland: Italië
Twitter: @Agri_Italie

Bezoek evenementen

Ontmoet zakenpartners en doe kennis op tijdens evenementen over zakendoen in Italië. Die worden georganiseerd door de ambassade, het consulaat-generaal of RVO. Bekijk nieuwe evenementen via:

Algemene contactgegevens ambassade

Heeft u vragen voor de ambassade die niet over ondernemen gaan? Als u in Italië woont, kunt u ook een afspraak maken voor bijvoorbeeld het aanvragen of ophalen van uw paspoort.

De ambassade bevindt zich in Rome, op een steenworp afstand van het beroemde park Villa Borghese. Het consulaat-generaal bevindt zich in het stadscentrum van Milaan, op een kwartiertje lopen van het centraal station.

Kansen in de sportsector, e-mobility en e-commerce

Bent u internationaal ondernemer en actief in de e-commerce, sportsector of elektrische fietsen? Daar liggen veel kansen voor Nederlandse ondernemers.

Lees de interviews met de medewerkers van het consulaat-generaal in Milaan en neem contact op met hen als u hier ook economische kansen in ziet.

Engelse informatie over de ambassade

Zoekt u Engelstalige informatie over Nederland voor uw Italiaanse contacten? Op Netherlands and You vindt u meer over zakendoen met Nederland.

Bekijk de Engelse informatie

Bekijk de informatie over honorair consuls in Italië

Honorair consuls zijn onmisbaar voor het internationale netwerk van Nederland. Ze bieden hulp aan Nederlanders in het buitenland en behartigen de Nederlandse handelsbelangen.

Bekijk de adresgegevens van alle honorair consuls in Italië

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?