Marktrapport Japan: Kansen in de gamesector

Gepubliceerd op:
26 juni 2024

Welke internationale kansen biedt de Japanse gamingsector voor Nederlandse bedrijven? Dat leest u in het Engelstalige rapport 'Opportunities in the Gaming Market in Japan'. Vraag het rapport gratis aan via het formulier.

In mei 2024 heeft Dutch Games Association onderzoek gedaan naar de kansen voor Nederlandse gameontwikkelaars in de Japanse markt. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van RVO en in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Japan.

Kansen in de Japanse gamesector

De Japanse gamesector is in 2023 de 3e grootste ter wereld, met een waarde van € 20 miljard. Het land staat bekend om zijn verfijnde gameplay, unieke verhalen en iconische personages. Mobiele gaming is groot in deze sector.

Er zijn veel kansen voor Nederlandse gameontwikkelaars. In dit rapport leest u meer over onder andere:

  • kansen op het gebied van indie games, PC games via Steam en VR en AR technologieën;
  • kansen voor web3games door wijzigingen in de Japanse Payment Services Act;
  • hoe goede culturele aanpassingen en lokale samenwerkingen cruciaal zijn voor succes in deze markt.

Tijdens de wereldtentoonstelling Expo 2025 Osaka is gaming onderdeel van de cultuursector. Cultuur is een van de focussectoren binnen de Nederlandse deelname. Lees meer over Expo 2025 Osaka en de evenementen die rondom deze sector worden georganiseerd.

Ontvang gratis het volledige rapport

Wilt u meer lezen over de kansen die er voor u als Nederlandse ondernemer liggen in de gamesector in Japan? Vul het onderstaande formulier in en ontvang het volledige marktrapport direct gratis in uw mailbox.

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?