Road2Osaka: Op weg naar Expo 2025 Osaka

Laatst gecontroleerd op:
7 mei 2024
Gepubliceerd op:
14 maart 2024

De wereldtentoonstelling van 2025 vindt plaats in Osaka, Japan. Expo 2025 Osaka biedt kansen voor Nederlandse ondernemers, kennisinstellingen en (culturele) organisaties om zich te promoten en zakelijke contacten te leggen. Met Road2Osaka bouwt Nederland toe naar haar deelname aan Expo 2025 Osaka.

Over Osaka 2025 Expo

Expo 2025 Osaka vindt plaats van 13 april tot en met 13 oktober 2025 in Japan. De organisatie verwacht 28 miljoen zakelijke en particuliere bezoekers, waarvan ongeveer 90% uit Japan. Meer dan 160 landen en organisaties nemen deel. Er worden ook veel bezoekers uit de Oost-Aziatische regio verwacht, bijvoorbeeld uit Zuid-Korea.

Nederland Paviljoen

Ook Nederland is aanwezig met een eigen paviljoen en thema. Het Nederlandse thema is 'Common Ground: creating a new dawn together'. Het doel is om aan bezoekers Nederlandse innovatieve oplossingen te laten zien op het gebied van onder andere de energietransitie. Bovendien vieren Nederland en Japan in 2025 425 jaar goede betrekkingen. 

Expo 2025 Osaka heeft als hoofdthema ‘Designing Future Society for Our Lives’. Het gaat over het vinden van oplossingen in een wereld waar grote crises rond bijvoorbeeld klimaat en gezondheid, de leefbaarheid beïnvloeden.

Focussectoren

De Nederlandse deelname focust op 5 sectoren. Voor deze focussectoren worden evenementen georganiseerd, voorafgaand en tijdens de Expo.

  • Energietransitie, duurzaamheid en circulaire economie
  • Agrifood en tuinbouw
  • Life sciences, health en sport
  • Hightech en digitalisering
  • Cultuur

Programma Road2Osaka

Met Road2Osaka bouwt Nederland toe naar haar deelname aan Expo 2025 Osaka. Voor Nederlandse ondernemers, kennisinstellingen en (culturele) organisaties die interesse hebben in het zakendoen in Japan, worden evenementen georganiseerd. Denk aan inkomende en uitgaande missies.

Lees meer over het Road2Osaka programma (Engelstalig)

Bekijk hieronder welke evenementen er gepland staan.

Sponsormogelijkheden tijdens Expo 2025 Osaka

Expo 2025 Osaka biedt Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en (culturele) organisaties de mogelijkheid om zich te presenteren aan een groot internationaal publiek. En om hun netwerken uit te breiden. Er zijn verschillende opties voor sponsoring tijdens Expo 2025 Osaka. U kunt in het Nederland Paviljoen bijvoorbeeld een seminar of demonstratie organiseren voor uw eigen netwerk. Of een kennismakingsactiviteit houden om studenten en toekomstige werknemers te werven. Een culturele activiteit zoals een tentoonstelling of lezing organiseren is ook mogelijk.

Sponsorpakketten

Wij nodigen bedrijven en organisaties uit om deel te nemen als sponsor. U kunt kiezen uit 3 verschillende sponsorpakketten: Nationale sponsor, Gouden sponsor en Zilveren sponsor. Daarbij is maatwerk mogelijk om het pakket aan te passen aan uw wensen. 

Lees ook de Engelstalige brochure met meer informatie over deze pakketten (pdf).

Uw ideeën bespreken?

Wilt u meer informatie over hoe uw bedrijf goed zichtbaar kan zijn op de Osaka 2025 Expo? Neem dan nu vrijblijvend contact op om gebruik te kunnen maken van de sponsormogelijkheden. Mocht u een voorstel willen doen dat niet direct binnen een sponsorpakket valt, dan is maatwerk wellicht mogelijk. Wij gaan graag met u in gesprek. 

Stuur het ingevulde contactformulier in, dan nemen wij contact met u op.

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Inspiratie Expo 2020 Dubai

Expo 2020 Dubai was een groot succes voor Nederlandse bedrijven. Benieuwd hoe de wereldtentoonstelling en het Nederland Paviljoen er toen uitzagen? Of zoekt u inspiratie voor uw activiteiten bij Expo 2025? Bekijk dan de Expo 2020 Dubai DutchDubai video over de Nederlandse deelname.

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?