Do's-and-don'ts in Koeweit

Laatst gecontroleerd op:
17 augustus 2023
Gepubliceerd op:
4 november 2019

Bij het zakendoen in Koeweit moet u rekening houden met de lokale cultuur en gebruiken. Verdiep u in deze do's-and-don'ts, tips en tricks. De ambassade in Koeweit draagt bij aan deze pagina.

Zakelijke omgangsvormen in Koeweit

Gebruik Engels als zakentaal

Hoewel Arabisch de officiële taal is, wordt in Koeweit vaak Engels gebruikt en gesproken. Zakenmensen in Koeweit spreken meestal vloeiend Engels omdat zij veelal een Engelstalige opleiding hebben gevolgd in het buitenland.

Respecteer de hiërarchie

In Koeweit is de samenleving sterk hiërarchisch en komen beslissingen van de top. Veel ondernemingen zijn gestructureerd rond de familie.

Kom afspraken na

In het algemeen verwachten Koeweiti dat afspraken stipt worden nagekomen. Omgekeerd geldt dat niet voor hen.

Wees niet gehaast

Een gebrek aan geduld zien Koeweiti als desinteresse in hun cultuur. Koeweiti doen liever zaken met iemand met wie ze een persoonlijke band hebben. Neem de tijd om uw gesprekspartner te leren kennen. Plan daarom niet teveel afspraken op één dag.

Wijs uitnodigingen niet af

Afwijzen van een zakendiner wordt in Koeweit als onbeleefd gezien. Let op: Koeweiti gebruiken alleen hun rechterhand tijdens het eten. Als de gastheer van tafel opstaat, betekent dit dat het diner is afgelopen.

Geef geen grote cadeaus

Zakenpartners kunnen u mogelijk bij hen thuis uitnodigen en dan zijn kleine presentjes gepast. Bijvoorbeeld een souvenir uit Nederland. Cadeaus worden na ontvangst, meestal niet geopend. Het merendeel van de bevolking is moslim. Bij het kiezen van een cadeau is het raadzaam hiermee rekening te houden en respect te tonen voor de lokale normen en gebruiken.

Vragen over ondernemen in Koeweit?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?