Do's-and-don'ts in Oman

Laatst gecontroleerd op:
17 augustus 2023
Gepubliceerd op:
28 oktober 2019

Bij het zakendoen in Oman moet u rekening houden met de lokale cultuur en gebruiken. Verdiep u in deze do's-and-don'ts, tips en tricks. De ambassade in Muscat draagt bij aan deze pagina.

Zakelijke omgangsvormen in Oman

Spreek Engels

Engels is in Oman prima te gebruiken als zakelijke taal. Het is wel zinvol om wat Arabisch te leren, al is het maar een paar woorden en zinnen.

Neem de tijd

Neem de tijd om elkaar beter te leren kennen. Schud bij aankomst de handen en spreek elkaar aan met titel (sjeik, doctor) en naam. Probeer goed oogcontact te houden bij het voorstellen.

Respecteer hiërarchie

Probeer vast te stellen wat de status van uw gesprekspartner is. Het is belangrijk om te weten of de gesprekspartner ook degene is die beslissingen mag nemen.

Wees niet respectloos

Breng niet iemand in verlegenheid. Als dat wel gebeurt tijdens zakelijke meetings kan dat serieuze gevolgen hebben, zoals het ruïneren van goede zakelijke relaties.

Wees niet gehaast

 

Neem de tijd voor het ontwikkelen van een goede band. Persoonlijk contact is belangrijk en vertrouwen moet worden opgebouwd. Omani's laten zich niet beperken door de factor tijd. Het is vrij normaal dat uw zakenrelatie wat later binnenkomt. Plan ook niet veel afspraken op een dag.

Houd het niet bij mondelinge afspraken

 

Persoonlijk contact is belangrijk en vertrouwen moet worden opgebouwd maar houd het niet bij mondelinge afspraken. Leg wel alles wat afgesproken is vast op papier. Dat kan achteraf onduidelijkheid voorkomen.

Vragen over ondernemen in Oman?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?