Zakendoen in Pakistan: hulp van de Nederlandse ambassade

Gepubliceerd op:
19 oktober 2020
Laatst gecontroleerd op:
21 augustus 2023

Als u in Pakistan bent voor zaken, kunt u extra hulp krijgen van de experts van de Nederlandse ambassade en consuls ter plaatse. Zij adviseren over exportkansen en investeringsmogelijkheden. Het team kan u verwijzen naar mogelijke zakenpartners en organiseert bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten.

Het ambassadenetwerk staat voor u klaar

Maak kennis met de ambassade

Doet u zaken in Pakistan? De Nederlandse ambassade in Islamabad staat voor u klaar. De handelsadviseurs geven u marktinformatie en adviseren u over:

  • wetgeving en procedures;
  • exportkansen;
  • investeringsmogelijkheden.

Contact met de ambassade

Neem contact op met de afdeling Economie & Handel in Islamabad via:

T: +925 120 043 33
E: isl-ea@minbuza.nl

U vindt de Nederlandse ambassade in de diplomatieke enclave in Islamabad, tussen de Italiaanse en de Thaise ambassades. De diplomatieke enclave is een veiligheidszone in Islamabad. Om er te komen maakt u gebruik van een diplomatieke shuttlebus.

In Pakistan heeft Nederland alleen honorair consuls. U vindt ze in Lahore en Karachi. Een honorair consul vertegenwoordigt algemene en economische belangen van Nederland in zijn of haar regio.

Evenementen en handelsmissies

Ontmoet zakenpartners uit Pakistan voor uw onderneming tijdens bijeenkomsten georganiseerd door het ambassadeteam.

Denk aan seminars, netwerkbijeenkomsten, handelsmissies en vakbeurzen.

Volg de ambassade op social media om op de hoogte te blijven van evenementen in Pakistan.

Volg de ambassade op social media

Zakelijke kansen in Pakistan

Benieuwd welke mogelijkheden de markt in Pakistan uw sector biedt?

Bekijk de zakelijke kansenpagina over sectoren als kleding en textiel.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Doet u zaken in Pakistan? Dan moet u rekening houden met enkele belangrijke zaken op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Lees meer hierover op de MVO-pagina.

Algemene contactgegevens ambassade

Heeft u vragen die niet over ondernemen gaan? U vindt op NederlandWereldwijd.nl meer contactgegevens van de Nederlandse ambassade. Als u in Pakistan woont, kunt u ook een afspraak maken voor bijvoorbeeld het aanvragen of ophalen van uw paspoort.

Bij de honoraire consuls in Pakistan kunt u geen reisdocumenten, visa of officiële documenten aanvragen. Bij de honorair consul in Karachi kunt u wel terecht voor consulaire verklaringen. Voor consulaire bijstand en informatie kunt u terecht bij de ambassade in Islamabad.

Engelse informatie over de ambassade

Zoekt u Engelstalige informatie over Nederland voor uw contacten uit Pakistan? Op netherlandsandyou.nl vindt u meer Engelstalige informatie over zakendoen met Nederland.

Zakencultuur Pakistan

Wilt u zakendoen in Pakistan? Zorg er dan voor dat u op de hoogte bent van de bedrijfscultuur en gebruiken. In samenwerking met de ambassade in Islamabad heeft RVO tips opgesteld.

 Bekijk de lijst met tips

Bent u tevreden over deze pagina?