Wat kan de ambassade voor u doen?

Gepubliceerd op:
2 september 2020
Laatst gecontroleerd op:
8 maart 2022

Als u zakendoet of wilt doen in Rusland, is de Nederlandse ambassade er ook voor u. Met hun diensten ondersteunen zij Nederlandse bedrijven in Rusland waar mogelijk. Benieuwd wat ze voor u kunnen betekenen? Hieronder vindt u een overzicht van hun diensten.

De ambassade heeft verschillende afdelingen om u te helpen op economisch gebied. Zij hebben niet alleen kennis over Rusland, maar ook over andere landen in de regio. De afdelingen handel en innovatie omvat Rusland, Turkmenistan en Oezbekistan. De landbouwafdeling omvat Rusland, Armenië, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië en Oezbekistan.

 

Deze informatie is met zorg samengesteld, maar gaat niet in op de impact van de oorlog in Oekraïne. De Russische inval in Oekraïne heeft invloed op het zakendoen in Rusland en Oekraïne. Via het Sanctieloket vindt u alle informatie.

Webinars vol kennis

De ambassade organiseert regelmatig seminars voor Nederlandse bedrijven in Rusland. Tegenwoordig vaak in de vorm van webinars. Houd de evenementen op rvo.nl en de nieuwsbrief van de ambassade in de gaten voor toekomstige evenementen. U schrijft zich in voor de nieuwsbrief via mos-economics@minbuza.nl.

Persoonlijke ontmoeting

U kunt als Nederlands bedrijf altijd bij de ambassade terecht met al uw vragen. U kunt uw vragen per e-mail stellen. Wilt u direct met de ambassade spreken? Dan kan dit telefonisch of digitaal. Neem contact op, dan regelt de ambassade persoonlijk een afspraak met u.

Bezoek een regio met de ambassadeur

Wilt u een kans om uzelf te presenteren aan een regionale overheid in Rusland? Elk jaar bezoekt de ambassadeur meerdere regio's, waarbij Nederlandse bedrijven hem begeleiden. De opzet van de bezoeken verschilt per regio, maar vaak vraagt de ambassadeur een gesprek aan met de (vice)gouverneur. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen deze ontmoetingen online plaatsvinden.

Tijdens zo'n gesprek kunnen Nederlandse bedrijven voorstellen doen of vragen stellen aan de (vice)gouverneur en zijn team, en soms aan (vice)ministers. Schrijf u in voor de nieuwsbrief van de ambassade via mos-economics@minbuza.nl om op de hoogte blijven van deze bezoeken.

Company check

Wilt u informatie inwinnen over uw zakenpartner, bijvoorbeeld om oplichting te voorkomen of om aan uw interne compliance check te voldoen? Als u de ambassade het INN-of OGRN-nummer van uw mogelijke Russische zakenpartner stuurt, kunnen zij het bedrijf voor u op papier controleren. Lees meer over hoe de company check op Russische bedrijven werkt.

Nederlandse zakelijke borrels

Elk kwartaal organiseert de Nederlandse ambassadeur in Rusland de Dutch Business Drinks, gericht op Nederlandse bedrijven en zakenmensen. In een informele setting kunnen deelnemers nieuwe contacten maken. Behalve de zakelijke borrels, organiseert de ambassade tijdens enkele grote landbouwbeurzen ook netwerkontvangsten voor Nederlandse exposanten en bezoekers.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van deze bijeenkomsten, maar staat u nog niet op de mailinglijst? Stuur dan een e-mail naar de ambassade.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? U bent van harte uitgenodigd om contact met de ambassade op te nemen.

Met betrekking tot handel of innovatie:
E: mos-economics@minbuza.nl
T: +74 95 797 29 21

Met betrekking tot landbouw:
E: mos-lnv@minbuza.nl
T:+74 95 797 29 46

Volg de ambassade op social media

Facebook: Dutch Embassy Russia
Linkedin: Economie, landbouw, innovatie ambassade Moskou

Hulp nodig bij uw zaken in Rusland?

De economische experts van het ambassadenetwerk helpen u graag!

E: mos-ea@minbuza.nl
T: +7 49 579 729 21

 

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?