Marktrapport Verenigd Koninkrijk: kansen in circulaire economie

Gepubliceerd op:
24 april 2023

Hoe ziet de circulaire economie in het Verenigd Koninkrijk (VK) eruit? En welke kansen biedt dat voor Nederlandse bedrijven met oplossingen voor de bouw, maakindustrie en voor afvalbeheer? U leest het in deze samenvatting van ons rapport 'Factsheet: Circular Economy in the United Kingdom'. Vraag het hele rapport gratis aan via het formulier onderaan de pagina.  

Rapport Circulaire economie Verenigd Koninkrijk 

Op 23 juni 2022 is er een rapport gepresenteerd over de kansen in circulaire economie in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van bouw, maakindustrie en afvalmanagement. In het rapport krijgt u een overzicht van de huidige Britse markt voor circulaire economie, welke kansen er liggen en hoe u daarop kunt inspelen.  

Achtergrond: circulaire economie in het VK

Het Verenigd Koninkrijk (VK) kent verschillende initiatieven op het gebied van circulaire economie, maar het staat nog niet overal even hoog op de agenda. Dit heeft ermee te maken dat het VK op is gedeeld in verschillende regio's. Deze hebben eigen agenda’s en verschillen in politieke en maatschappelijke belangen. Vooruitgang wordt daarom vooral op lokaal niveau geboekt. Voorbeelden van steden die zich hebben toegewijd aan een strategie voor circulaire economie zijn Londen, Glasgow, Brighton en Hove. Dat biedt kansen voor Nederlandse bedrijven.

Kansen voor Nederlandse ondernemers

Bouw, maakindustrie en afvalbeheer

De sectoren met de meeste mogelijkheden voor circulaire oplossingen in het VK zijn de bouw (gebouwen en infrastructuur) en maakindustrie (vooral de voedsel- en drankindustrie). Binnen de maakindustrie is er bijvoorbeeld behoefte aan windmolens en elektrische batterijen voor voertuigen. Voor de sector afvalbeheer zijn er ook interessante kansen, vooral op het gebied van plastic verpakkingen.

Hoe springt u hierop in?

In het rapport vindt u aankomende circulaire projecten in het VK, waarbij uw bedrijf zich kan aansluiten. Lees verder de handige tips van Nederlandse bedrijven die al met succes actief zijn in het VK (pagina 2).

Ontvang direct het gratis rapport

Vul het onderstaande formulier in en ontvang het volledige marktrapport direct gratis in uw mailbox. 

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Meer weten? 

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?