Marktrapport Verenigd Koninkrijk: Kansen in micromobiliteit

Gepubliceerd op:
22 november 2022

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de ambassade in Londen, de landbouwraad en het IA-netwerk publiceren marktrapporten over kansrijke sectoren in het Verenigd Koninkrijk. Op deze pagina vindt u een samenvatting van het rapport 'Micromobility in the UK'. U kunt het volledige rapport gratis opvragen via het formulier onder aan deze pagina.

Rapport 'Micromobility in the UK'

Royal Haskoning publiceerde in oktober 2022 het Engelstalige rapport 'Micromobility in the UK'. Dit in opdracht van de Nederlandse ambassade in Londen en RVO. Het rapport geeft antwoord op de vraag: Hoeveel potentie biedt de Britse groene en slimme mobiliteitsindustrie voor het Nederlandse bedrijfsleven?

micromobiliteit

De mobiliteitssector

Micromobiliteit gaat om het gebruik van (elektrische) fietsen, scooters, steps en andere voertuigen voor de korte afstand. Gedreven door ambitieuze klimaatdoelstellingen is er in het Verenigd Koninkrijk een transitie gaande op het gebied van mobiliteit, en met name micromobiliteit.

Kansen voor Nederlandse ondernemers in het VK

Er zijn kansen in het VK om schone en slimme technologieën toe te passen in de micromobiliteitsmarkt, met name in stedelijke gebieden zoals Londen, Birmingham en Glasgow.

Om in deze sector succes te hebben in het Verenigd Koninkrijk, is het belangrijk om in te spelen op gedragsverandering en de ontwikkeling van een multi-modale infrastructuur. Een multi-modale infrastructuur gaat vooral om centrale overstapplekken voor verschillende vormen van mobiliteit, zoals openbaar vervoer, auto, scooter en fiets.

Nederlandse bedrijven kunnen de markt betreden via onder meer managed service models of concession models. Download het rapport om te lezen wat dit praktisch gezien, betekent voor u.

Vraag gratis het volledige rapport aan

Vul het onderstaande formulier in en ontvang het volledige rapport direct gratis in uw mailbox.

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?