Zakendoen in het Verenigd Koninkrijk: hulp van Nederlandse ambassade

Gepubliceerd op:
26 juni 2020
Laatst gecontroleerd op:
20 december 2023

Als u in het Verenigd Koninkrijk bent voor zaken, kunt u extra hulp krijgen van de experts van de Nederlandse ambassade in Londen. Zij adviseren over exportkansen en investeringsmogelijkheden. Het team kan u verwijzen naar mogelijke zakenpartners en organiseert bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten. 

Contact met de Nederlandse ambassade in Londen

Maak kennis met de ambassade

Doet u zaken in het Verenigd Koninkrijk (VK), maar heeft u een zetje in de juiste richting nodig? Of kent u de wegen in het VK al goed, maar loopt u ergens tegenaan? Het ambassadenetwerk helpt u dan. Zij kennen de cultuur en weten de weg bij lokale instanties. U vindt de ambassade op wandelafstand van het bruisende centrum, vlakbij Hyde Park en Kensington Palace.

Contact met de ambassade

Bij de economische afdeling van de ambassade in Londen kunt u terecht voor praktische informatie, een specifiek contact of advies over de kansen die er in uw sector zijn. Ook kunnen zij vragen beantwoorden over wet- en regelgeving of het ondernemersklimaat.

E: lon-ea@minbuza.nl
T: +44 20 759 032 59

Zakendoen na Brexit

Hoe gaat u om met het VK als land buiten de EU? Wat zijn de focussectoren voor Nederlandse ondernemers in het Verenigd Koninkrijk? En waar liggen voor u de kansen op zakelijk gebied? 

Evenementen

Bent u benieuwd naar evenementen over zakendoen in het Verenigd Koninkrijk? Kijk dan in de agenda of op sociale media of er de komende tijd iets gepland is.


 

Regio's van het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Die kunnen onderverdeeld worden in kleinere regio's, elk met hun economische specialisme.

 

Algemene contactgegevens ambassade

Heeft u vragen die niet over ondernemen gaan? U vindt op nederlandwereldwijd.nl meer contactgegevens van de Nederlandse ambassade. Als u in het VK woont, kunt u ook een afspraak maken voor bijvoorbeeld het aanvragen of ophalen van uw paspoort.

 

Engelse informatie over Nederland

Zoekt u Engelstalige informatie over Nederland voor uw Britse contacten? Op netherlandsandyou.nl vindt u meer Engelstalige informatie over zakendoen met Nederland.

Start-ups en scale-ups

Londen is Europa's 'Start-up Capital'. De ambassade kan uw start-up of scale-up helpen bij het groeien in het Verenigd Koninkrijk.

NBSO Manchester

Voor informatie over zakendoen in het noorden van Engeland kunt u terecht bij het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Manchester. Het NBSO-netwerk signaleert zakelijke kansen, die ze zelf publiceren op internationaalondernemen.nl. 

Het NBSO Manchester bedient de regio's North East, North West en Yorkshire & the Humber in Engeland. Zij richten zich op de sectoren Hightechsystemen en -materiaal en Gezondheid en zorg.

Landbouwafdeling

Landbouw en voedselproductie zijn belangrijke sectoren in het VK. Die sectoren bieden u ook veel kansen op het gebied van innovatie en duurzaamheid. De raad voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in Londen bevordert de Nederlandse agrarische belangen in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast richt het team zich ook op de gevolgen van Brexit voor ondernemers in de agrarische sector.

Veelgestelde vragen

 Bekijk de veelgestelde vragen aan de ambassade in Londen over het zakendoen in het VK. Wellicht zit uw vraag ertussen.

Ambassadeur in Verenigd Koninkrijk

Karel van Oosterom is sinds 2020 ambassadeur op de Nederlandse ambassade in Londen.

Bekijk het cv van de ambassadeur (Rijksoverheid.nl)

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?