Informatiehuis Internationaal Ondernemen (IIO)

Laatst gecontroleerd op:
31 mei 2022
Gepubliceerd op:
17 juli 2020

Bent u op zoek naar de juiste content op het gebied van Internationaal Ondernemen en wilt u die op uw eigen website plaatsen? Met de content van het Informatiehuis Internationaal Ondernemen (IIO) heeft u steeds de meest actuele informatie op uw website, zonder dat u die zelf hoeft bij te houden.

De content van het IIO is openbaar ('open data'). U kunt dus alle beschikbare datasets – of een selectie daarvan – hergebruiken en aanbieden op uw eigen website of app. RVO levert deze informatie aan via een Application Programming Interface (API). Op deze pagina leest u wat dit inhoudt en hoe u van de informatie gebruik kunt maken.

Informatiehuis: wat houdt het in?

Het Informatiehuis Internationaal Ondernemen is een open contentwarenhuis met daarin relevante data over internationaal ondernemen. Heeft u een website of platform voor ondernemers? Dan kunt u de informatie uit Informatiehuis op uw eigen platform ontsluiten. Het is mogelijk om alle content af te nemen, of maar een deel ervan. U kiest zelf wat past bij uw doelgroep en de context van uw platform.

Het ontsluiten van informatie uit het IIO kan een mooie aanvulling zijn van het aanbod van uw platform. Tegelijk bespaart het u tijd in het beheer van de content: het blijft automatisch up-to-date. Het IIO biedt u informatiekwaliteit, tijdsbesparing en een efficiëntieslag. Kortom: alleen maar voordelen.

Animatie

Bekijk onderstaande animatievideo voor een korte uitleg over het Informatiehuis Internationaal Ondernemen (IIO).

Beschikbare datasets

Algemene en economische gegevens van landen

Feitelijke informatie over een land, zoals munteenheid, inwoneraantal, economische groei, export vanuit Nederland en de 'Ease of Doing Business'-ranking vindt u in de dataset 'Algemene en economische gegevens van landen'. De gegevens uit deze dataset zijn eenvoudig te integreren in de eigen content. Dit kan bijvoorbeeld in de lopende tekst, maar ook visueel, zoals in een factsheet (voorbeeld: factsheet Verenigde Staten).

Do's-and-don'ts

In ieder land zijn er gedragsregels waarmee u rekening moet houden tijdens het zakendoen. RVO stelt deze samen met de ambassade in het betreffende land op. Een of meerdere do's-and-don'ts kunt u integreren in uw eigen content, of gebundeld weergeven. Een voorbeeld is de pagina Do's-and-don'ts in Duitsland.

Contactgegevens buitenlandnetwerk

Deze dataset bevat een overzicht van de contactgegevens van de ambassades en consulaten in het buitenlandnetwerk.

Technische inrichting: hoe werkt het?

De data uit het Informatiehuis kunt u op uw eigen platform ontsluiten via een API. Een API (application programming interface) is een gestructureerd en gedocumenteerd koppelvlak voor communicatie tussen applicaties. U kunt een API zien als een digitale stekkerdoos die applicaties met elkaar verbindt. Hoe het maken van de API-koppeling tot stand komt, leest u in de developer documentatie.

Gratis aansluiten op de API

Gebruikmaken van de content van het Informatiehuis Internationaal Ondernemen brengt geen kosten met zich mee. Eventuele kosten die u moet maken voor aanpassingen aan uw eigen systemen (CMS) en website – of onderhoud daarvan – zijn voor uw eigen rekening.

Om ervoor te zorgen dat RVO zijn dienstverlening zo goed mogelijk aan kan bieden, is de Informatie Internationaal Ondernemen API alleen bruikbaar met behulp van een API-key. Deze kunt u kosteloos aanvragen via informatiehuisio@rvo.nl.

Gebruikers, partners en beleid

Publieke en private partijen werken in de contentraad van het IIO samen om:

  • data te valideren, samen te brengen en logisch te ordenen;
  • de kwaliteit van content te vergroten en efficiënt te beheren;
  • elkaar te versterken met toegevoegde waarde voor de ondernemer.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert het IIO. Voor de technische inrichting is er een samenwerking tussen RVO en het Kadaster op het PDOK platform.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het IIO? heeft u vragen of suggesties over de content, een demo, de aansluiting en voorwaarden? Neem dan contact met ons op via:

E: informatiehuisio@rvo.nl

Vragen over het Informatiehuis?

Mail ons via informatiehuisio@rvo.nl

Bent u tevreden over deze pagina?