Waar moet u zijn als start-up met internationale ambities?

Gepubliceerd op:
3 juli 2018
Laatst gecontroleerd op:
9 januari 2023

Internationalisering is belangrijk in het groeiproces van elke start-up. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft informatie over kansen op de internationale markt en over het start-up-ecosysteem in Nederland.

Interessante groeimarkten

Bent u nieuwsgierig welke landen voor u als start-up-ondernemer interessant zijn? Met onze landeninformatie geven wij aan welke sectoren kansrijk zijn voor buitenlandse investeerders en welke regels komen kijken bij het investeren in een ander land.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in een land of regio? Neem contact op met onze adviseurs. Zij maken gratis een marktverkenning of landenvergelijking. Ook zoeken ze buitenlandse zakenpartners voor u en geven advies over subsidies en leningen.

Kennis en netwerk op maat

Start-up Officers Network

Het Start-up Officers Network bestaat uit commissarissen, die de Nederlandse overheidsdiensten en gemeenten vertegenwoordigen. Ze kunnen u helpen om de juiste ingangen te vinden en te ontdekken welke mogelijkheden er zijn voor samenwerking.

Start-up-liaison

Bekijk het onderstaande overzicht om te zien wat RVO voor u kan betekenen. Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact op met onze start-up-liaison via 088 042 42 42.

Financiële steun

Mogelijk komt u in aanmerking voor een financiële regeling. Er zijn verschillende regelingen voor verschillende typen ondernemingen. Lees hier meer over op Starten van een onderneming.

Start-up Information Desk

Heeft u vragen over financiële ondersteuning vanuit de overheid? Neem dan contact op met de Start-up Information Desk van de Kamer van Koophandel.

Samenwerkingspartners

Samenwerken met een ander bedrijf kan een mogelijkheid zijn om te groeien als start-up. Met de Engelstalige test Ready to Team Up kunt u checken of uw start-up hiervoor geschikt is, of dat er nog werk te doen is.

TechLeap

TechLeap.nl is dé bron van kennis als het gaat om start-ups. Voor zowel de Nederlandse start-ups die naar het buitenland willen, als voor de buitenlandse start-ups die naar Nederland willen uitbreiden. TechLeap.nl is een publiek-privaat-initiatief. Alle start-up-initiatieven zijn er vertegenwoordigd, zoals StartupAmsterdam, Brainport Eindhoven, Start up Gelderland en Brightlands.

Stichting Dutch Base Camp

Stichting Dutch Base Camp heeft coaches die met u meedenken en checken of u klaar bent voor het traject. Bij Dutch Base Camp draait het om het delen van voorbeelden uit de praktijk en ervaringen.

Start-up aan het woord: TrueKinetix

Video TrueKinetix

TrueKinetix verbetert het binnenfietsen radicaal en haalt met hun prijswinnende indoortrainingsfiets het buitenfietsgevoel naar binnen. De start-up gebruikt robotica en een hele sterke motor in plaats van traditionele vliegwielen. Hierdoor kunnen zij de tegenkracht van de pedalen veel natuurlijker nabootsen. Dankzij RVO kon TrueKinetix in 2017 haar businesscase aanscherpen, het 1e tafelmodel van de uitvinding bestellen én de 1e medewerkster aannemen. Onlangs wonnen zij de prestigieuze CES-Award. Daarnaast breiden zij hun verkoopactiviteiten uit naar het buitenland. Bekijk hun verhaal!

Save the date: techbeurzen voor start-ups & scale-ups

Bent u benieuwd naar internationale kansen en uitdagingen voor uw start-up of scale-up? Ook in 2023 vinden er weer diverse toonaangevende techbeurzen plaats. Dé manier om uw business een boost te geven. Ontmoet interessante mensen en ontdek nieuwe mogelijkheden!

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond deze beurzen? Vul dan het formulier in. U krijgt van ons een seintje als u zich kunt inschrijven.

Data Techevenement
12 - 16 juni 2023 London Tech Week
14 - 17 juni 2023 Viva technology, Parijs
26 - 29 juni 2023 Collision, Toronto
15 - 17 augustus 2023 Digital Demo Day, Düsseldorf
13 - 16 november 2023 Web Summit, Lissabon
30 november - 1 december 2023 SLUSH, Helsinki
9 - 12 januari 2024 CES, Las Vegas

Meer informatie

Meer weten?

Vragen over internationaliseren van uw start-up? Onze adviseurs helpen u graag verder.

Bent u tevreden over deze pagina?