Waar moet u zijn als start-up met internationale ambities?

Gepubliceerd op:
3 juli 2018
Laatst gecontroleerd op:
27 april 2023

Internationalisering is belangrijk in het groeiproces van elke start-up. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft informatie over kansen op de internationale markt en over het start-up-ecosysteem in Nederland.

Interessante groeimarkten

Bent u nieuwsgierig welke landen voor u als start-up-ondernemer interessant zijn? Met onze landeninformatie geven wij aan welke sectoren kansrijk zijn voor buitenlandse investeerders en welke regels komen kijken bij het investeren in een ander land.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in een land of regio? Neem contact op met onze adviseurs. Zij maken gratis een marktverkenning of landenvergelijking. Ook zoeken ze buitenlandse zakenpartners voor u en geven advies over subsidies en leningen.

Kennis en netwerk op maat

Start-up Officers Network

Het Start-up Officers Network bestaat uit commissarissen, die de Nederlandse overheidsdiensten en gemeenten vertegenwoordigen. Ze kunnen u helpen om de juiste ingangen te vinden en te ontdekken welke mogelijkheden er zijn voor samenwerking.

Start-up-liaison

Bekijk het onderstaande overzicht om te zien wat RVO voor u kan betekenen. Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact op met onze start-up-liaison via 088 042 42 42.

Financiële steun

Mogelijk komt u in aanmerking voor een financiële regeling. Er zijn verschillende regelingen voor verschillende typen ondernemingen. Lees hier meer over op Starten van een onderneming.

Start-up Information Desk

Heeft u vragen over financiële ondersteuning vanuit de overheid? Neem dan contact op met de Start-up Information Desk van de Kamer van Koophandel.

Samenwerkingspartners

Samenwerken met een ander bedrijf kan een mogelijkheid zijn om te groeien als start-up. Met de Engelstalige test Ready to Team Up kunt u checken of uw start-up hiervoor geschikt is, of dat er nog werk te doen is.

TechLeap

TechLeap.nl is dé bron van kennis als het gaat om start-ups. Voor zowel de Nederlandse start-ups die naar het buitenland willen, als voor de buitenlandse start-ups die naar Nederland willen uitbreiden. TechLeap.nl is een publiek-privaat-initiatief. Alle start-up-initiatieven zijn er vertegenwoordigd, zoals StartupAmsterdam, Brainport Eindhoven, Start up Gelderland en Brightlands.

Stichting Dutch Base Camp

Stichting Dutch Base Camp heeft coaches die met u meedenken en checken of u klaar bent voor het traject. Bij Dutch Base Camp draait het om het delen van voorbeelden uit de praktijk en ervaringen.

Save the date: techbeurzen voor start-ups & scale-ups

Bent u benieuwd naar internationale kansen en uitdagingen voor uw start-up of scale-up? Ook in 2023 vinden er weer diverse toonaangevende techbeurzen plaats. Dé manier om uw business een boost te geven. Ontmoet interessante mensen en ontdek nieuwe mogelijkheden!

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond deze beurzen? Vul dan het formulier in. U krijgt van ons een seintje als u zich kunt inschrijven.

Data Techevenement
12 - 16 juni 2023 London Tech Week - Meld u aan
14 - 17 juni 2023 Viva technology, Parijs
26 - 29 juni 2023 Collision, Toronto
15 - 17 augustus 2023 Digital Demo Day, Düsseldorf - Meld u aan
13 - 16 november 2023 Web Summit, Lissabon
30 november - 1 december 2023 SLUSH, Helsinki
9 - 12 januari 2024 CES, Las Vegas

Meer informatie

Meer weten?

Vragen over internationaliseren van uw start-up? Onze adviseurs helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?