Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE

Gepubliceerd op:
8 juli 2022
Laatst gecontroleerd op:
8 februari 2023

Let op: de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE is gesloten.
Op 23 januari 2023 opende de Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). U vraagt hiermee subsidie aan voor energiebesparende maatregelen, warmtetechnieken, energieadvies en een oplaadpuntenadvies. Ook is het mogelijk om voor één maatregel subsidie aan te vragen. De SVVE vervangt de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) en de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) voor VvE’s. Aanvragen voor deze 2 subsidies was mogelijk tot en met 31 december 2022 .

Al subsidie aangevraagd voor de SEEH of ISDE? Dan gelden daarvoor de huidige informatie en voorwaarden.

Ontdek of u ook in aanmerking komt voor de SEEH

Wilt u weten welke energiebesparende maatregelen voor uw gebouw(en) het beste resultaat en rendement geven? Laat dan een energieadvies opstellen en vraag hiervoor subsidie aan.

Wilt u met uw VvE 2 of meer energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoeren? Vraag hiervoor subsidie aan voordat u met de uitvoering begint.

Wilt u een adviesrapport laten maken voor het aanleggen van 1 of meer oplaadpunten voor elektrische auto's? Voor de advieskosten kunt u subsidie aanvragen.

Budget

In 2021 en 2022 is er € 2 miljoen budget beschikbaar voor energieadviezen, € 31.496 miljoen voor energiebesparende isolatiemaatregelen en € 900.000 voor oplaadpuntenadviezen.

Bekijk de actuele budgetcijfers van de SEEH per subsidie

Laat u inspireren

"Draagvlak voor duurzaamheid creëren, doe je met elkaar"

Lees verder

Anne Smalt
procesbegeleider bij FOCUS

Vragen over de SEEH?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Bent u tevreden over deze pagina?