Aanvragen Verblijfsvergunning voor buitenlandse start-ups

Gepubliceerd op:
19 januari 2022
Laatst gecontroleerd op:
15 februari 2022

U, of uw gemachtigde, kan een aanvraag voor de verblijfsvergunning indienen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Woont u als startende ondernemer nog in het buitenland? Dan moet u uw aanvraag voor de verblijfsvergunning indienen bij de Nederlandse ambassade of het consulaat in het land waar u woont. Raadpleeg een overzicht van Nederlandse ambassades in het buitenland.

Bent u startende ondernemer met de nationaliteit van Australië, Canada, Japan, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten van Amerika, Zuid-Korea? Dan kunt u rechtstreeks een aanvraag indienen bij de IND. Het aanvraagformulier is te downloaden van de website van de IND.

Heeft u een geldige verblijfsvergunning en wilt u deze vergunning wijzigen naar een verblijfsvergunning voor startende ondernemers? Ook dan kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier van de IND.

Het indienen van een aanvraag kost € 307. U kunt de verblijfsvergunning bij het IND-loket of bij 1 van de Expat Centers in Nederland ophalen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) biedt een checklist voor het indienen van een aanvraag, voor zowel de startende ondernemer als de facilitator.

Wie beoordeelt de aanvraag?

Voor de beoordeling van de aanvraag vraagt de IND advies aan RVO.nl. RVO.nl geeft advies over de facilitator, de innovativiteit, het stappenplan en de inschrijving in het Handelsregister. Een positief advies van RVO.nl is noodzakelijk om een verblijfsvergunning te krijgen. De IND beoordeelt de financiële middelen. Lees meer over de voorwaarden.

Vragen over Verblijfsvergunning start-ups?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?