Smart industry: kennis en bedrijfscans

Gepubliceerd op:
13 juni 2016
Laatst gecontroleerd op:
19 juni 2023

Hier vindt u onder meer publicaties, Smart Industry bedrijfsscans en leest u meer over octrooien en informatie van partners en derden.

Publicaties

Kamerbrief over evaluatie smart industry
Implementatie-agenda 2018-2021
Smart Industry, de digitale rode draad van Europese innovaties (RVO.nl)

Regelhulp Cyber Security Scan Smart Industry

Digitalisering en nieuwe technologie worden in een steeds hoger tempo onderdeel van bedrijfsprocessen en businessmodellen. Voor organisaties is het hierbij belangrijk om de cyberveiligheid in de gaten te houden. Daarom heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in samenwerking met Smart Industry, TNO en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de Cyber Security Scan Smart Industry ontwikkeld.
NB Het is raadzaam om de scan na een half jaar opnieuw in te vullen om te kijken of er nieuwe onderwerpen zijn waarmee u aan de slag kunt.

Smart Factory Assessment

Hoe ziet de Fabriek van de Toekomst er uit? Zijn wij met ons bedrijf op de goede weg? Wat doen andere bedrijven in onze sector? En wat zijn de volgende stappen die we moeten nemen om een echte Smart Factory te worden? Op deze vragen krijgt u een antwoord als u meedoet aan het Smart Industry Assessment. Concreet, praktisch, en opgetekend uit de praktijk.

Smart Industrie en Intellectueel eigendom

U wilt uw digitale en technologische innovaties ook graag beschermen. Hiervoor kan octrooibescherming en/of auteursrechtbescherming van toepassing zijn. Speciaal voor startende ondernemers en mkb'ers heeft Octrooicentrum Nederland een aantal producten en diensten, zoals workshops en hulp bij het zoeken in octrooidatabanken. Deze helpen u bij het maken van de juiste keuzes over uw intellectueel eigendom (IE).

Topsectoren en het Innovatie Attaché-netwerk

Het IA-netwerk volgt ontwikkelingen in deze topsectoren in het buitenland en signaleert mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven. De innovatie attachés werken vanuit ambassades en consulaten om de Nederlandse concurrentiekracht op de langere termijn te versterken. Het gaat om 'economische diplomatie' in technologie en kennis, het signaleren van kansen voor onderzoeks- en ontwikkelingssamenwerking (R&D) en het gezamenlijk innoveren.

Betekenis termen

In de Smart Industry sector kunt u met diverse vragen te maken krijgen. Wilt u weten wat de betekenis van in deze sector gebruikte termen is, raadpleeg dan onze Glossary Smart Industry.

Informatie van partners/derden

Kamer van Koophandel

Op de KvK website vindt u verschillende hulpmiddelen om de Smart Industry ontwikkelingen te vertalen naar uw eigen bedrijf. In een video en een publicatie ziet u hoe de wereld razendsnel verandert door de explosieve groei van technologie en digitalisering. Of ga zelf direct aan de slag met het Kansenkompas en Stappenplan.
Ter verdieping zijn er verschillende praktische publicaties, zoals Produceren zonder fouten, Internet of Things, Reshoring en Big Data.

Zie ook:

Bent u tevreden over deze pagina?