Internationaal: resultaten uitgelicht | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Internationaal: resultaten uitgelicht

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) helpt ondernemers met hun internationale ambities. Dit doen wij met marktverkenningen, evenementen, matchmaking, hulp bij financiering, en kennisoverdracht. Maar ook via ontwikkelingsprojecten die duurzame, inclusieve economische groei stimuleren.

Het doel: Succesvol zakendoen op een maatschappelijk verantwoorde manier. Goed voor Nederland, goed voor de wereld. Op deze pagina brengen wij de meest actuele resultaten in beeld van opdrachten die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland uitvoert.

Exportwijzer

De nieuwe regelhulp, de RVO Exportwijzer, helpt ondernemers met internationale ambities hun weg in het brede instrumentarium van RVO. In een paar vragen gidst de Exportwijzer de ondernemer eenvoudig door informatie, financiering en andere vormen van ondersteuning heen.

Brexitloket.nl

Het Brexitloket is opgezet voor ondernemers die te maken krijgen met het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie (EU). Het is belangrijk dat ze zich voorbereiden op zakendoen met een land buiten de EU. Op de website Brexitloket.nl vinden ze meer informatie. Daarnaast is er de Brexit Impact Scan: een handige tool om te controleren wat er allemaal komt kijken bij de gevolgen van Brexit. Brexitloket.nl is een gezamenlijk project van de Rijksoverheid en haar uitvoerende organisaties. De coördinatie en uitvoering van het Brexitloket ligt bij RVO. Een projectteam werkt al bijna 3 jaar aan de content van de website en Impact Scan, telefoonbeantwoording, evenementen en online- en offlinecampagnes. Experts van de afdelingen Communicatie, Klantcontact, Content en Business Development werken hiervoor nauw samen.

Coronavirus Q&A’s

RVO heeft voor een aantal landen een overzicht met veelgestelde vragen en antwoorden over zakendoen en het coronavirus opgesteld. Denk aan vragen van ondernemers over lokale coronamaatregelen, zakenreizen, gevolgen voor de handel en transport. Dat doen we in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de ambassades en consulaten-generaal. We streven ernaar de vragen en antwoorden zo actueel mogelijk te houden. Momenteel bieden wij die informatie voor 17 landen en 6 regio’s.

Websitebezoek en dienstverlening juli – december 2020

Het bezoek aan rvo.nl/internationaal en de vragen van ondernemers namen flink toe tijdens de coronacrisis. Daarnaast was er in deze periode een toename van het aantal vragen over Brexit en wisten ondernemers de evenementen goed te vinden, ook al waren ze digitaal. Meer weten over het bezoek aan de website en de dienstverlening van RVO in de periode juli-december 2020? Klik op het plaatje hieronder en bekijk de hele infographic.

RVO trendrapportage Internationaal Ondernemen meest gelezen Q&A

Meest gelezen Q&A
Binnen Europa: Duitsland, Frankrijk, België
Buiten Europa: Verenigde Staten, Canada, China

Resultaten Internationaal Ondernemen

Dit overzicht (pdf) van de resultaten van de Handelsagenda van Minister Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) geeft een concreet beeld van de uitvoering van het beleid op het gebied van internationaal ondernemen in 2019 en 2020. De infographics laten met feiten en cijfers de activiteiten én resultaten zien.

2019

  • Vraagbeantwoording: 12.951 vragen beantwoord. Waardering bijdragen 7,6
  • Intakegesprekken: 1.382 gesprekken
  • Landeninformatie op Maat - Basic (LIOM) 2.919 geleverd. Waardering bijdragen 7,8
  • Landeninformatie op Maat - Regular (LIOM) 370 geleverd. Waardering 8. 78% heeft voldoende kennis om concrete vervolgstap naar export te zetten, 64% heeft vervolgactie genomen na 1 jaar
  • Meest bevraagde landen: Duitsland, Verenigd Koninkrijk, China, Verenigde Staten en Rusland

Handelsmissies met bewindspersonen

In 2020 hebben de onderstaande uitgaande handelsmissies online plaatsgevonden.
Is er van de missie een verslag beschikbaar? Dan vindt u dat terug op de pagina Verslag voorgaande evenementen.

Polen: 10 en 11 december 2020
-
onder leiding van minister Kaag
- 45 bedrijven en instellingen
- sectoren offshore en windenergie

Frankrijk - 9 en 10 december 2020
- onder leiding van minister Kaag
- 45 bedrijven en instellingen
- sectoren duurzame bouw, sportinfrastructuur en milieutechnologie

ASEAN - 12 oktober t/m 11 december 2020
- onder leiding van minister Kaag, minister Van Nieuwenhuizen en minister Schouten
- 95 bedrijven en instellingen
- sectoren agrifood, waterbeheer en -technologie, afvalbeheer en circulaire economie

Verenigde Staten - 15 t/m 19 juni 2020
- onder leiding van minister Kaag
- 65 bedrijven en instellingen
- sectoren smart mobility en e-mobility

Italië - 3 en 4 november 2020
- onder leiding van minister Kaag
- 35 bedrijven en instellingen
- sectoren duurzame mode, textiel en watertechnologie

Mexico - 3 t/m 5 november 2020
- onder leiding van minister Schouten
- 30 bedrijven en instellingen
- sector tuinbouw

Alle Evenementen

Alle RVO-evenementen vindt u op onze evenementenkalender.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
De komende tijd zoeken wij testers voor het nieuwe ontwerp van onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.