rvoinbeeldinternationaalheader

Internationaal: resultaten uitgelicht

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) helpt de ondernemer met hun internationale ambities. Via marktverkenningen, evenementen, matchmaking, hulp bij financiering en kennisoverdracht. En ook via ontwikkelingsprojecten, die duurzame, inclusieve economische groei stimuleren. Het doel: Succesvol zakendoen op een maatschappelijk verantwoorde manier. Goed voor Nederland, goed voor de wereld.

Op deze pagina brengen wij de meest actuele resultaten in beeld van opdrachten die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland uitvoert.

NBSO's

Bij de Netherlands Business Support Offices (NBSO's) kunnen ondernemers terecht voor hulp in economische groeigebieden. NBSO’s hebben een uitgebreid netwerk van relaties met de lokale overheden, relevante organisaties en het bedrijfsleven ter plaatse. NBSO’s zijn in feite handelskantoren voor Nederlandse bedrijven.

Brexitloket.nl

Het Brexitloket is een gezamenlijk project van de Rijksoverheid en haar uitvoerende organisaties, waaronder RVO.nl. Het Brexitloket is opgezet voor ondernemers die te maken krijgen met het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie (EU). Het is belangrijk dat ze zich voorbereiden op zakendoen met een land buiten de EU. Op de website Brexitloket.nl vinden ze meer informatie en de Brexit Impact Scan, een handige tool om te controleren wat er allemaal bij de voorbereiding op Brexit komt kijken. Daarnaast behandelt een contactcentrum ondernemersvragen over Brexit.

Regelhulp internationale financiering

RVO.nl heeft samen met het softwarebedrijf Berkely Bridge een nieuwe regelhulp gemaakt. Met de regelhulp kunnen ondernemers en hun financieel adviseurs snel zien of een aanvraag voor financiering of exportverzekering haalbaar is. Het gaat om de financieringsregelingen Dutch Good Growth Fund (DGGF) en Dutch Trade and Investment Fund (DTIF). De tool bestaat uit 8 vragen die in circa 5 minuten beantwoord kunnen worden.

SDG Partnerschapfaciliteit (SDGP)

De SDG Partnerschapfaciliteit (SDGP) helpt bij het behalen van verschillende duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) in ontwikkelingslanden. Die doelen zijn vastgesteld door de Verenigde Naties. Publiek-private partnerschappen met maximaal 6 partners kunnen projectvoorstellen indienen. De reacties op de eerste tenderopening waren overweldigend. RVO.nl voert deze regeling uit.

Uitgaande missies

In 2018 zijn er 9 economische missies met bewindspersonen georganiseerd. Die missies gingen naar Vietnam/Maleisië, Wallonië, China, India, Luxemburg, Duitsland, Polen, Colombia en Indonesië. In totaal gingen er 593 bedrijven en kennisinstellingen mee op een missie. Ongeveer de helft hiervan was een mkb-bedrijf. Ook zijn er 3 missies voor start-ups geweest: naar de Hannover Messe, met ZKH Prins Constantijn; naar Taiwan, met de burgemeester van Eindhoven; en naar Slush 2018 in Finland, met Prins Constantijn van Oranje.

Inkomende bezoeken

Afgelopen november zijn er diverse inkomende bezoekers geweest. Het Team Inkomende Bezoekersprogramma’s van RVO.nl ontving onder andere:

 • Bezoekers uit Angola, waarbij door de Nederlandse en de Angolese minister een luchtvaartverdrag werd getekend;
 • Bezoekers uit Oman, die mogelijkheden verkenden om een energiecoalitie op te zetten.
 • Vrouwelijke ondernemers uit Tunesië, die de Nederlandse start-upscene bezochten.
 • Winnaars Oranje Handelsmissiefonds 2018 bekend

  Winnaars OHMF 2018

  Op 2 november zijn 11 Nederlandse bedrijven uitgeroepen tot winnaar van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) 2018. De kersverse winnaars krijgen een jaar lang steun van de partners van het fonds: ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie

 • PUBG en Vion winnen Hamel Business Award 2018

  Uitreiking Hamelaward

  Het zakendoen tussen Nederland en Zuid-Korea bloeit. Dit wordt onderstreept door de winnaars van de Hamel Business Awards 2018. De uitreiking was tijdens het Nederland–Korea Business Gala 2018 in Seoel.

 • Mijlpaal: 100 keer Partners for International Business

  minister kaag presenteert ondertekening 100e pib

  Minister Sigrid Kaag heeft op 3 oktober het 100ste Partners for International Business (PIB) convenant ondertekend. De afgelopen 6 jaar heeft het programma naar schatting € 566 miljoen opgeleverd.

 • Rapport: The Netherlands Compared

  The Netherlands Compared rapport

  Nederland heeft een bescheiden grondgebied, maar bereikt grootse dingen in vergelijking met de rest van de wereld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bundelde al deze kenmerken in een nieuw Engelstalig rapport: The Netherlands Compared.

 • Meer resultaten

  Gloeilampen in de lucht

  Bekijk meer opvallende activiteiten en resultaten in de uitvoering van opdrachten van onze opdrachtgevers.

Service menu right