Werken bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Ondernemers, gemeenten, provincies, burgers, adviesorganisaties of onderwijsinstellingen, iedereen die werkt aan een economisch sterke samenleving kan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) terecht. Voor voorlichting, advies, financiering en de juiste contacten. Dit levert breed en veelzijdig werk op, ook omdat onze organisatie onderdeel is van een groot netwerk in binnen- en buitenland.

Samen met onze partners werken we aan een duurzame en sterke economie. Wij snappen wat er nodig is om te bouwen aan de wereld van morgen. Zo helpen we ondernemend Nederland vooruit.

Wat kun jij doen bij ons?

Wat jouw achtergrond ook is, wij hebben mogelijkheden voor je. Bijvoorbeeld als:

 • inhoudelijk adviseur bij nationale en internationale programma’s, van de energietransitie tot ontwikkelingsprojecten;
 • investment manager voor de diverse financieringsfondsen van onze opdrachtgevers;
 • functioneel beheerder voor onze digitale loketten;
 • projectmanager om te onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn;
 • inkoper om de enorme inkoopkracht van de Rijksoverheid maximaal te benutten;
 • jurist om ervoor te zorgen dat we aan alle wet- en regelgeving voldoen;
 • luisterend oor bij ons klantcontactcentrum;
 • communicatieadviseur die toegankelijke websites ontwikkelt.
Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie alle kanten op!

Kennis delen

Onze grootste kracht is de combinatie van verschillende expertises. De verbinding tussen onze mensen is essentieel. Door elkaar op te zoeken en ideeën uit te wisselen ontstaan nieuwe inzichten en mogelijkheden. Deze zetten we graag in om ondernemers, beleidsmakers en onszelf verder te helpen. Wij zijn een lerende organisatie, met veel aandacht voor talentontwikkeling. Daar profiteren al onze medewerkers van, dus jij ook.

RVO.nl als werkgever

Bij onze rijksdienst werken in totaal ongeveer 4.000 medewerkers. We hebben 6 vestigingen:

 • Assen
 • Den Haag
 • Deventer
 • Roermond
 • Utrecht
 • Zwolle

We zijn allemaal RVO.nl en toch overal een beetje anders. Elke vestiging heeft inhoudelijke werkgebieden, van duurzaamheid of ICT tot agrarische subsidies. Dat betekent dat er altijd wel een vestiging bij jou in de buurt is waar jij jouw kennis en vaardigheden kunt inzetten. Met moderne technologie kun je je werk vaak op de plaats doen die voor jou het beste uitkomt. Je krijgt van ons een mobiele telefoon en daarnaast een laptop of een tablet als je regelmatig reist of thuiswerkt. Wil je met een collega overleggen? Overal vind je prettige, informele plekken. Op veel vestigingen is een koffiebar, waar je overigens meer kunt krijgen dan koffie.

Wil je weten hoe de praktijk er uitziet? Lees bijvoorbeeld de verhalen van onze medewerkers die zich met internationaal ondernemen bezighouden.

Ruimte en vertrouwen

We werken aan maatschappelijke doelen, voor én samen met waarschijnlijk de meest eigenzinnige mensen die er zijn: ondernemend Nederland. Daarom hechten we veel waarde aan ondernemende medewerkers. Heb je een goed idee? Dan kun je er bij ons mee aan de slag. Wil je een andere richting inslaan? Dan helpen we je daarbij. Nieuwsgierigheid, lef, leiderschap en initiatief belonen we met ruimte en vertrouwen.

Arbeidsvoorwaarden

Onze organisatie is een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dat betekent dat je profiteert van de gunstige arbeidsvoorwaarden bij de Rijksoverheid. Denk aan:

 • een prima salaris, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering;
 • betaald ouderschapsverlof, studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding voor jouw woon-werkverkeer;
 • een werkweek van maximaal 36 uur en mogelijkheden om werk en zorg te combineren;
 • veel aandacht voor jouw persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling.

Wij voegen daar zelf nog een paar zaken aan toe. Juist omdat we verspreid in het land zitten, organiseren we op onze vestigingen regelmatig leuke of interessante evenementen waar alle medewerkers welkom zijn. Van een inhoudelijke lunchlezing over octrooien tot workshops over diversiteit of een pubquiz. Leuk, leerzaam en goed voor de samenwerking.

Past onze organisatie bij jou?

Elke keer als we iemand vooruithelpen, is ons doel bereikt. Elke keer als een bijdrage leveren aan een economisch sterk en duurzaam Nederland, zijn we trots. Als jij ons daarbij wilt helpen, ben je bij RVO.nl op de juiste plaats.

Blijf op de hoogte!

Wil je weten wat wij allemaal doen? Volg ons op LinkedIn.

Meteen naar onze vacatures? Bekijk het overzicht van onze vacatures op WerkenvoorNederland.nl. Hier kun je ook een alert aanmaken, zodat je geen enkele vacature mist.

Staat jouw droombaan er niet bij? Dan is jouw open sollicitatie welkom via solliciterenrvo@rvo.nl.

Service menu right