Open voor aanvragen

Horizon Europe - Cluster 1 Health

Laatst gecontroleerd op:
14 maart 2024
Gepubliceerd op:
20 juli 2021

De doelstellingen van Horizon Europe - Cluster 1 Health zijn het verbeteren en beschermen van de gezondheid en het welzijn van onze bevolking. Een gezonde bevolking is namelijk essentieel voor een stabiele, duurzame en inclusieve samenleving. Zorgstelsels, professionals en burgers spelen een belangrijke rol bij het inspelen op de behoeften van de samenleving.

Wereldwijd staan zorgkosten onder druk door demografische veranderingen en stijgende preventiekosten voor chronische ziekten. Ook de coronapandemie draagt hieraan bij en laat zien dat onze zorgstelsels kwetsbaar zijn.

Cluster 1 van het Horizon Europe Kaderprogramma 2023-2024 gaat in op de uitdagingen in de gezondheidszorg. Projecten in het cluster dragen bij aan het verbeteren en beschermen van de gezondheid van de bevolking door nieuwe kennis te genereren en innovatieve oplossingen voor deze uitdagingen te ontwikkelen.

Oproepen voor voorstellen

Het Cluster 1 programma 2023-2024 heeft meerdere oproepen ('calls for proposals'). Deze oproepen hebben 6 doelen:

  1. Stay healthy in a rapidly changing society.
  2. Live and work in a health-promoting environment.
  3. Tackle diseases and reduce disease burdens.
  4. Unlock the full potential of new tools, technologies and digital solutions for a healthy society.
  5. Ensure access to innovative, sustainable and high-quality health care.
  6. Maintain an innovative, sustainable and globally competitive health-related industry

Zoek een geschikte oproep

De Europese Commissie (EC) publiceert de oproepen voor het indienen van projectvoorstellen. In het Funding & Tender portal van de EC ziet u welke calls op dit moment open zijn en vindt u alle belangrijke documenten met de regels voor deelname. Een voorstel indienen doet u ook in dit online portaal.

Vragen over Cluster 1 of hulp nodig bij uw projectvoorstel?

Neem contact op met onze adviseurs als u advies nodig heeft over uw aanvraag of project. Of mail naar horizon.health@rvo.nl.

Voorstel indienen

Bent u bezig met het schrijven van een projectvoorstel? Gebruik dan het onderstaande Engelstalige RVO-geannoteerde sjabloon (template).

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Cluster 1? Meld u dan via ons interesseformulier om op de hoogte te blijven en uitnodigingen te ontvangen voor evenementen.

Meer weten?

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is het nationaal contactpunt (NCP) voor Horizon Europe. RVO adviseert organisaties bij het indienen van hun voorstel en organiseert trainingen en informatiebijeenkomsten. Bekijk het overzicht met trainingen en workshops en zoek een geschikte training in onze agenda.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?