Open voor aanvragen

Horizon Europe - Cluster 2 Culture, creativity and inclusive society

Gepubliceerd op:
22 juli 2021
Laatst gecontroleerd op:
24 november 2022

Horizon Europe Cluster 2 vraagt om de multidisciplinaire expertise van de sociale- en geesteswetenschappen. Projecten in het cluster dragen bij aan het oplossen van belangrijke sociale, politieke, economische en culturele uitdagingen van Europese burgers.

Oproepen voor voorstellen

Het Cluster 2 programma 2021-2022 heeft meerdere oproepen ('calls for proposals'). Deze oproepen hebben 3 doelen:

  1. Innovative research on democracy and governance;
  2. Innovative research on the European cultural heritage and cultural and creative industries;
  3. Innovative research on social and economic transformations.

Voorstel indienen

De Europese Commissie (EC) publiceert in 2021 en 2022 de oproepen voor het indienen van projectvoorstellen. In het online portaal (Funding and Tender Opportunities Portal) van de EC ziet u welke 'calls' op dit moment open zijn en vindt u alle belangrijke documenten met de regels voor deelname. Een voorstel indienen doet u ook in dit online portaal.

Bent u bezig met het schrijven van een projectvoorstel? Gebruik dan het onderstaande Engelstalige RVO-geannoteerde sjabloon (template).

Meer weten?

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is het nationaal contactpunt (NCP) voor Horizon Europe. RVO adviseert organisaties bij het indienen van hun voorstel en organiseert trainingen en informatiebijeenkomsten.

Neem contact op met onze adviseurs als u advies nodig heeft over uw aanvraag of project. Zoekt u een contactpersoon over een specifiek programma in Horizon Europe? Bekijk dan het totaaloverzicht van onderwerpen en bijbehorende adviseurs.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?