Open voor aanvragen

Horizon Europe - Cluster 3 Civil security for society

Gepubliceerd op:
22 juli 2021
Laatst gecontroleerd op:
26 april 2022

Cluster 3 van Horizon Europe speelt in op de uitdagingen van de Europese Unie op het gebied van veiligheid. Denk aan de aanhoudende dreiging van terrorisme, georganiseerde misdaad en cybercriminaliteit. Ook natuurrampen en door de mens veroorzaakte rampen behoren tot deze uitdagingen.

De projecten uit dit cluster dragen bij aan een veilige samenleving door nieuwe kennis te genereren en innovatieve oplossingen te ontwikkelen die zorgen voor maatschappelijke impact en een stabiel Europa. In de projecten moet rekening worden gehouden met menselijke factoren, burgers en betrokken gemeenschappen. Ook dragen de projecten bij aan het bevorderen en beschermen van de positie van de Europese civiele veiligheidsindustrie.

Oproepen voor voorstellen

Het Cluster 3 programma 2021-2022 heeft meerdere oproepen ('calls for proposals'). Deze oproepen hebben 6 doelen:

  1. Better protection of the European Union and its citizens against crimes and terrorism;
  2. Effective management of the European Union's external borders;
  3. Resilient infrastructure;
  4. Increased cybersecurity;
  5. A disaster-resilient society for Europe; and
  6. Strengthened security research and innovation (SSRI).

Voorstel indienen

De Europese Commissie (EC) publiceert in 2021 en 2022 de oproepen voor het indienen van projectvoorstellen. In het online portaal (Funding and Tender Opportunities Portal) van de EC ziet u welke 'calls' op dit moment open zijn en vindt u alle belangrijke documenten met de regels voor deelname. Een voorstel indienen doet u ook in dit online portaal.

Bent u bezig met het schrijven van een projectvoorstel? Gebruik dan het onderstaande Engelstalige RVO-geannoteerde sjabloon (template).

Meer weten?

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is het nationaal contactpunt (NCP) voor Horizon Europe. RVO adviseert organisaties bij het indienen van hun voorstel en organiseert trainingen en informatiebijeenkomsten.

Neem contact op met onze adviseurs als u advies nodig heeft over uw aanvraag of project. Zoekt u een contactpersoon over een specifiek programma in Horizon Europe? Bekijk dan het totaaloverzicht van onderwerpen en bijbehorende adviseurs.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?