Open voor aanvragen

ISDE: Zonneboiler woningeigenaren

Gepubliceerd op:
21 december 2020
Laatst gecontroleerd op:
23 februari 2023

Bent u eigenaar van een koopwoning? En is dit uw hoofdverblijf? Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie aanvragen voor een zonneboiler.

Voorwaarden

Wilt u weten of u aan de voorwaarden voldoet om subsidie te krijgen? U leest hier de voorwaarden:

  • De zonneboiler is een nieuw product en is geen tweedehands of gebruikt product.
  • De zonneboiler bestaat uit collectoren en een boilervat.
  • U laat de zonneboiler installeren in een woning met een bouwjaar voor 1 januari 2019. Of u kunt aantonen dat de omgevingsvergunning van het bouwwerk voor 1 juli 2018 is aangevraagd.
  • U laat eerst de zonneboiler installeren, daarna dient u de subsidieaanvraag in.
  • De installatie is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf. De installatie mag u niet zelf doen.
  • U bent in het bezit van een factuur en betaalbewijs van de aanschaf en installatie van uw zonneboiler.
  • U vraagt binnen 24 maanden na installatie van de zonneboiler de subsidie aan.

Meldcodelijst

Controleer voordat u de maatregel aanschaft, of deze op de meldcodelijst staat. De meldcodelijsten voor zonneboilers vindt u hieronder. Staat uw zonneboiler op de lijst? Kies dan in uw aanvraag de meldcode van de zonneboiler. De meldcode betekent dat uw maatregel voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie.

Staat uw zonneboiler niet op de lijst? U kunt dan toch subsidie aanvragen. Stuur dan wel bij uw subsidieaanvraag de productbeschrijving en technische documentatie mee. Let op: het kan zijn dat uw maatregel niet voldoet aan onze eisen. Uw aanvraag wordt dan afgewezen en u krijgt geen subsidie. 

Aanvragen

Wilt u goed voorbereid zijn op het indienen van uw subsidieaanvraag? Bekijk dan eerst het stappenplan.

Om uw aanvraag te starten, logt u in met de DigiD-app óf DigiD met sms-controle. Als u bent ingelogd, vindt u het aanvraagformulier onder ‘Nieuwe aanvraag’. Later uw aanvraag bewerken of afronden? Dat kan via ‘Mijn aanvragen’.

Bent u in 2022 gestart met een subsidieaanvraag voor de ISDE? Het ISDE-formulier van 2022 is gesloten en staat niet meer online. U kunt dit formulier dus niet meer inzien of gebruiken. Vanaf 24 januari 2023 kunt u een nieuwe aanvraag indienen met het nieuwe formulier.

Over zonneboilers

We kunnen ons voorstellen dat u zich eerst nog wilt oriënteren op de keuze voor een zonneboiler. U leest daarover meer op Verbeterjehuis.nl - Zonneboiler.

Vragen over ISDE?

Neem contact met ons op

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?