Open voor aanvragen

Regeling groenprojecten - Voorwaarden duurzaam geproduceerd hout

Gepubliceerd op:
24 mei 2022
Laatst gecontroleerd op:
19 juli 2021

Duurzaam geproduceerd hout is hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bronnen (bos). Hoe kunt u voldoen aan de eisen van duurzaam geproduceerd hout?

In de hele keten, van bron tot aan eindgebruiker, moet vastgelegd worden dat duurzaam geproduceerd hout gevolgd wordt. Wanneer een schakel in de keten niet gecertificeerd is, betekent dit dat er geen onafhankelijke controle plaatsvond. Dan verliest het hout of houtproduct zijn certificaat. Dit betekent dat de aannemer gecertificeerd moet zijn. Lees meer over goedgekeurde certificatiesystemen.

Naast certificering is het noodzakelijk dat, voor aanvang van het project, beschreven is waar en hoeveel hout u toepast. Dit toont u aan met onder meer het bestek, een technische omschrijving of hoeveelhedenstaat.

Als het project is afgerond, kunnen wij controleren of u aan de eisen van het gebruik van duurzaam geproduceerd hout heeft voldaan. Het is daarom noodzakelijk een administratie bij te houden van het in het project gebruikte hout. In de groenverklaring kan hiervoor een voorwaarde zijn opgenomen.

Vragen over Regeling groenprojecten?

Neem contact met ons op

Bent u tevreden over deze pagina?