Subsidie om te leren over duurzame landbouw (SABE)

Gepubliceerd op:
28 oktober 2022
Laatst gecontroleerd op:
7 augustus 2023

Wilt u leren over duurzame landbouw? Over omschakelen naar extensieve, natuurinclusieve, kringloop- of biologische landbouw? Of wilt u agrariërs helpen om duurzamer te werken? Met een onderdeel van de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie (SABE) kon u een voucher of subsidie aanvragen.

SABE-vouchers verder als GLB-kennisvouchers

Wilt u een voucher aanvragen? De SABE-vouchers gaan verder als GLB-kennisvouchers. Zij vallen nu onder het nieuwe Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Voor u verandert alleen de naam, de voucher blijft hetzelfde. Kijk voor meer informatie over de GLB-kennisvoucher op GLB-kennisvouchers: subsidie voor omschakeling naar duurzame landbouw.

SABE-onderdelen

Gesloten voor aanvragen

Voucher voor agrariërs die een cursus willen volgen over verduurzaming van hun bedrijf.

Gesloten voor aanvragen

Voucher voor bedrijfsadviseurs van agrariërs om de Opleiding bedrijfscoach stikstof in de landbouw te volgen. Hiermee helpen zij agrariërs verduurzamen.

Gesloten voor aanvragen

Voucher voor agrariërs om advies te krijgen over verduurzaming van hun bedrijf

Gesloten voor aanvragen

Voucher voor agrariërs die een bedrijfsplan laten maken voor omschakeling naar duurzame landbouw. Zij laten het plan maken door een erkend bedrijfsadviseur met aandachtsgebied E3 of E4.

Tijdelijk gesloten voor aanvragen

Subsidie voor niet-agrarisch ondernemers die samen met agrariërs en anderen in de keten een project opzetten om te leren over duurzame landbouw.

Tijdelijk gesloten voor aanvragen

Subsidie voor niet-agrarisch ondernemers die samen met agrariërs en anderen in de keten een project opzetten om te leren over duurzame dierlijke concepten (DDMC).

Tijdelijk gesloten voor aanvragen

Subsidie voor agrariërs die met hun duurzame landbouwbedrijf een demonstratiebedrijf over duurzame landbouw willen zijn.

Hier doen we het voor

Om toekomstbestendig te kunnen ondernemen, is verduurzamen noodzakelijk. Samen zorgen we voor minder schadelijke uitstoot naar bodem, lucht en water. Voor meer biodiversiteit en dierenwelzijn. En voor een duurzaam inkomen voor agrarisch ondernemers en tuinders. Uiteindelijk doen we het allemaal voor een beter klimaat. Meer informatie vindt u via Landbouw.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?