Open voor aanvragen

Rockstart Energy Seed Fund I B.V.

Laatst gecontroleerd op:
21 februari 2022
Gepubliceerd op:
6 oktober 2020

Het Rockstart Energy Seed Fund (REF) investeert in 50 Europese vroegefase ondernemingen (start-ups) die smart technologies (met een digitale component) inzetten om internationaal schaalbare businesses te bouwen die bijdragen aan de energietransitie. Meer specifiek gaat het om meer decentralisatie en decarbonisatie.

Gegevens fonds

  • Totale looptijd: 2020 - 2030
  • Investeringsperiode: 2020 - 2026
  • Investeringsbudget: € 10 miljoen
  • EZK-lening: € 5 miljoen

Strategie

REF heeft een investeringsstrategie waarbij het blijft doorinvesteren als co-investeerder in de best presterende en snelst groeiende start-ups. REF investeert tot maximaal € 2 miljoen per onderneming.

Toegevoegde waarde

Met het bewezen 'Rockstart Accelerator model' ('think big & getting it done') biedt Rockstart hands-on support met specifieke kennis en een netwerk binnen het energiedomein, om start-ups versneld te laten groeien. Heel snel, heel groot worden is het doel. Rockstarts Smart energy community & platform (sinds 2015 actief) is binnen Europa de meest bekende accelerator waarbij de energie-industrie centraal staat. REF staat dicht bij andere investeerders binnen de energiemarkt. Het fonds heeft als doel via co-investering voor een hefboomeffect te zorgen bij opvolgende financieringsrondes van start-ups.

Selectiecriteria

Het fonds hanteert de volgende selectiecriteria:

  • aantoonbare toegevoegde waarde van de technologie in het versnellen van de energietransitie in Nederland;
  • bewezen product/service, klaar voor commercialisering en minimaal eerste verkopen;
  • 'software as a service' of ander verdienmodel waarbij data centraal staat;
  • team van gedreven en getalenteerde ondernemers;
  • internationaal schaalbare business met potentieel voor zeer snelle groei.

Doelgroep

Amibiteuze start-ups die een smart energy toepassing hebben die kan bijdragen aan de energietransitie in Nederland.

Beoogde resultaten

Het fonds investeert ongeveer € 25 miljoen in 50 Europese start-ups. Het doel is om circa de helft van het investeringskapitaal in te zetten ter ondersteuning van Nederlandse start-ups.

Fondsmanagement

Het team bestaat uit energieveteranen (met ervaring als ondernemer, adviseur en bij energiebedrijven en -ontwikkelaars) en specialisten op het gebied van energie-investeringen. Naast het Rockstart Ventures Energy team, staat de Rockstart Smart Energy community het investeringsteam bij met advies, investerings- en coachingsmogelijkheden voor start-ups. De Rockstart Smart Energy community bestaat uit meer dan 100 personen die posities bekleden in verschillende segmenten en ervaring hebben in verschillende facetten binnen de energie-industrie.

Contactgegevens

Rockstart Energy Fund I
Overhoeksplein 1, A'dam Tower
1031 KS Amsterdam
Website: www.rockstart.com

Contactpersonen:

Vragen over Seed Capital?

Neem contact met ons op

Info in English

Bent u tevreden over deze pagina?