Persoonlijke ondersteuning zaakbegeleider

Laatst gecontroleerd op:
6 februari 2024
Gepubliceerd op:
28 november 2023

Denkt u na over het beëindigen van uw veehouderij? Of over een andere mogelijkheid zoals omschakelen of verplaatsen? Zo’n keuze voor de toekomst kan ingrijpend zijn. Zeker als uw bedrijf al generaties in de familie is. Als u wilt, kunt u daarbij persoonlijke ondersteuning krijgen van een zaakbegeleider. Dat is vrijblijvend en kost u niks.

Voor wie is de zaakbegeleider?

U kunt ondersteuning van een zaakbegeleider krijgen als u veehouder bent en onder de aanpak piekbelasting valt. Of als u denkt dat u onder de aanpak piekbelasting valt. Wilt u weten of dit voor u zo is? Kijk hiervoor op Als agrarisch ondernemer minder stikstof uitstoten.

Rommelig kantoor waarin een man en vrouw met elkaar in gesprek zijn aan een bureau

Gesprekken over uw toekomst

De gesprekken met de zaakbegeleider gaan over uw mogelijkheden voor de toekomst. Bij u aan de keukentafel. Uw wensen en vragen zijn het uitgangspunt. Die kunnen gaan over zakelijke onderwerpen maar ook over uw persoonlijke situatie. De zaakbegeleider luistert, denkt mee en brengt mogelijkheden in beeld. Samen gaat u op zoek naar de best passende keuze voor de toekomst. Net zolang als u wilt.

Waarom een zaakbegeleider?

Een zaakbegeleider is een vast contactpersoon vanuit de overheid. De zaakbegeleider heeft brede ervaring in de agrarische sector en kent de weg binnen de landelijke overheid, provincies en gemeentes. De zaakbegeleider geeft u alle informatie en ondersteuning die u nodig heeft. Zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw toekomst.

Gebruik gegevens

Om u zo goed mogelijk te helpen, heeft de zaakbegeleider gegevens van u en uw bedrijf nodig. Wilt u de volledige lijst van gegevens zien die de zaakbegeleider kan gebruiken? En wat die ermee doet? Bekijk dit document:

Zaakbegeleider aanvragen

Voor uw aanvraag heeft u minimaal eHerkenning niveau 3 met machtiging RVO diensten op niveau 3 nodig. Heeft u deze nog niet? Vraag dan eerst eHerkenning aan.

Of bel ons op 088 042 42 42 

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?