Lbv en Lbv-plus actueel

Gepubliceerd op:
7 september 2023
Laatst gecontroleerd op:
27 september 2023

Hoeveel veehouders hebben een aanvraag gedaan voor de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) en de Lbv-plus? En om wat voor veehouderijen gaat het? Op deze pagina vindt u de actuele cijfers. We werken deze elke woensdag bij.

Aanvragen Lbv en Lbv-plus: de cijfers

Infographic met aantallen aanvragen Lbv en Lbv-plus, peildatum 27 september 2023

Wat betekenen deze cijfers?

Op de afbeelding staat het totale aantal aanvragen voor de Lbv en Lbv-plus. U ziet ook hoeveel aanvragers interesse hebben in beide subsidies. En hoeveel veehouders alleen de Lbv of de Lbv-plus hebben aangevraagd.

Deze cijfers geven een beeld van de belangstelling voor de subsidies. Dit is niet hetzelfde als het aantal veehouders dat een of meer locaties gaat beëindigen. We gaan de aanvragen namelijk nog beoordelen. Aanvragen die aan de voorwaarden voldoen, kunnen subsidie krijgen. Daarbij kunnen aanvragers op een later moment nog beslissen om niet mee te doen aan de subsidie.

Dat laatste zit zo: als een veehouder een positieve beslissing krijgt op zijn aanvraag, krijgt hij ook een overeenkomst. Als de ondernemer wil meedoen met de subsidie, moet hij die overeenkomst binnen 6 maanden ondertekenen en terugsturen. Als hij niet wil meedoen met de subsidie, hoeft hij die niet terug te sturen.

Lbv en Lbv-plus in het kort

Meer informatie

Informatie over de beëindigingsregelingen vindt u op:

Wilt u meer weten over de Lbv en Lbv-plus? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?