Laadpunten voor elektrisch vervoer

Gepubliceerd op:
30 mei 2017
Laatst gecontroleerd op:
1 december 2023

Er rijden steeds meer elektrische personenauto’s in ons land. Ook groeit het aantal elektrische bussen, bestelauto’s, vrachtwagens, binnenvaartschepen en ander elektrisch vervoer. Voor al deze vervoersmiddelen is laadinfrastructuur of walstroom nodig.

Laadinfrastructuur voor de logistiek

  • De NAL-werkgroep Logistiek werkt aan de ontwikkeling van laadpunten voor de logistiek. Bijvoorbeeld met een stappenplan voor ondernemers of gemeenten. Ook bieden ze oplossingen voor beperkte lokale netcapaciteit.
  • De NAL Vliegende Brigade is er voor regio’s, gemeenten en ondernemers om logistieke laadinfrastructuur te realiseren. De Vliegende Brigade doet onderzoek en helpt u bijvoorbeeld de verwachte laadbehoefte vast te stellen op uw bedrijventerrein.

Hoe vraagt u een laadpaal aan?

Op uw eigen terrein of bij uw werklocatie kunt u direct een laadpaal regelen. Een laadpaal in de openbare ruimte vraagt u aan bij uw gemeente. Het platform laadpaalnodig.nl laat u direct een aanvraag doen of verwijst u naar de aanvraagpagina van uw gemeente.

Elektrisch laden bij uw bedrijf

De startgids voor bedrijven laat de verschillende laadopties voor bedrijven zien en vertelt hoe u hier slimme keuzes in maakt.

Laadpunten bij een VvE

Bent u lid van een Vereniging van Eigenaars (VvE) en heeft u een laadpunt nodig? Op VVEladen.nl vindt u een stappenplan voor het realiseren van laadinfrastructuur.

Voor VvE’s met een eigen parkeergelegenheid is er de SVVE: subsidie voor oplaadpuntenadvies en basislaadinfrastructuur. Wilt u een goede afweging en keuze maken over opladen? Vraag dan de subsidie aan voor oplaadpuntenadvies. Wilt u de basislaadinfrastructuur laten aanleggen? Vraag de subsidie aan voor de basislaadinfrastructuur.

Bent u tevreden over deze pagina?