Informatiebank Erkende maatregelen energiebesparing (EML)

Gepubliceerd op:
30 maart 2023
Laatst gecontroleerd op:
19 februari 2024

In deze informatiebank vindt u de actuele Erkende maatregelenlijst (EML) uit bijlage VII en bijlage XIV van de Omgevingsregeling. 

De categorieën Tuinbouwkassen (gebouwen) en Glastuinbouw (processen) van de EML voor de glastuinbouw, uit bijlage XIVa en bijlage VIIaa van de Omgevingsregeling, staan ook in deze informatiebank. Voor sommige maatregelen van de EML voor de glastuinbouw gelden andere economische randvoorwaarden. Waar dat van toepassing is, is dat in deze informatiebank weergegeven. Voor de exacte EML voor de glastuinbouw: bekijk de downloads die u via onderstaande link vindt. 

Voldoe aan de energiebesparings- en informatieplicht en gebruik de EML. Bekijk in deze informatiebank welke energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder voor u gelden. De EML is ook handig ter inspiratie, als u een onderzoeks- of EED-auditplicht heeft of als de energiebesparingsplicht voor u niet geldt.

De informatiebank bestaat uit 3 onderdelen: gebouwen (maatregelen met aanduiding G), faciliteiten (F) en processen (P). Hierop kunt u de maatregelen filteren. Wilt u uw keuze aanpassen, klik dan op de reset-knop en kies daarna opnieuw.

Meer informatie over en downloads van de Erkende Maatregelenlijst

Word geladen
Bent u tevreden over deze pagina?