Grenzeloos digitaliseren

Gepubliceerd op:
11 oktober 2022
Laatst gecontroleerd op:
12 oktober 2023

De coronacrisis bracht de digitalisering van de maatschappij in een stroomversnelling. Om te kunnen blijven groeien moet u flexibel zijn, vernieuwen en digitaliseren. Durf anders te denken. Benut kansen rond digitalisering op buitenlandse markten.

Maar waar begint u? Lees hoe andere bedrijven het aanpakken. Op deze pagina vindt u inspirerende verhalen, handige informatie en advies.

Uitgelicht: e-commerce

Als ondernemer denk je bij Italië misschien niet meteen aan e-commerce, toch biedt de e-commercemarkt in Italië momenteel veel kansen. Lees hier waarom.

De Belgische e-commercemarkt is een populaire keuze voor de Nederlandse ondernemer met exportambities. Ontdek waarom en krijg tips van ondernemers en de overheid.

Afrika omarmt de digitalisering. Vooral op het gebied van financiële technologie (fintech) gaan de veranderingen snel. Lees onze 6 tips.

Clonable maakt het makkelijker voor ondernemers om met hun bedrijf de grens over te gaan, door websites te klonen en te vertalen. Mede-oprichter Niels Arts: "Wij pakken dingen niet graag half aan."

Digitale handel

cybersecurity

Digitalisering en cyberveiligheid

Bedrijven investeren steeds meer in de ontwikkeling van digitalisering. Met verschillende subsidies en regelingen biedt RVO passende steun. Zo stimuleren we digitale innovaties en een digitale en veilige economie. Van bemiddeling bij internationale samenwerkingen tot financiële steun, op vele vlakken dragen wij graag ons steentje bij. Wilt u digitaal innoveren? Maak dan kennis met RVO en bekijk wat wij voor u kunnen doen.

Peppol: dé internationale standaard op het gebied van e-facturatie en e-ordering

Met Peppol kunnen overheden en organisaties wereldwijd veilig, snel en goedkoop elektronische berichten uitwisselen. Met Peppol koppelt u úw administratie aan die van andere bedrijven en/of overheidsorganisaties, ongeacht uw bedrijfsgrootte. Nederland en veel andere landen zijn al overgestapt naar Peppol. Sterker nog: als u zakendoet met specifieke landen, dan is e-factureren via Peppol soms een harde eis.

Heeft u vragen over internationaal zakendoen?

Onze adviseurs ondersteunen u als u met uw innovatieve bedrijf de grens over wilt. Bijvoorbeeld met een marktverkenning of een landenvergelijking.  Zij helpen u bij zakenpartners vinden en beantwoorden natuurlijk al uw vragen over internationaal zakendoen.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?