Digitalisering en cyberveiligheid

Gepubliceerd op:
21 februari 2022
Laatst gecontroleerd op:
27 oktober 2022

Bedrijven en organisaties investeren steeds meer in de ontwikkeling van digitalisering. Bijvoorbeeld om problemen op te lossen of om het werk sneller, efficiënt en consistent uit te voeren. Van het automatiseren van bedrijfsprocessen tot inzetten van digitale middelen in de zorg (e-health).

Met verschillende subsidies en regelingen biedt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) passende steun aan ondernemers in verschillende stappen binnen het digitaliseringsproces. Van het bemidddelen bij internationale samenwerkingen tot financiële steun, op vele vlakken dragen wij graag ons steentje bij. Wilt u digitaal innoveren? Maak dan kennis met RVO en bekijk wat wij voor u kunnen doen.

Kansen en risico’s

Wat digitalisering zo fascinerend maakt, is dat het blijft doorontwikkelen. Wat vandaag een digitale innovatie is, kan morgen een standaard onderdeel zijn binnen een werkproces.

Veel ondernemers zijn gedreven om naar effectieve en efficiënte oplossingen te kijken die hun werkzaamheden vergemakkelijken. Maar er zijn ook digitale innovaties die het leven van iedereen makkelijker maken, bijdragen aan onze mooie planeet of de zorg verbeteren. Dat maakt digitalisering zo belangrijk. Het is nodig. En het kan op zoveel manieren.

Toch mogen we niet vergeten dat de digitale wereld ook risico's met zich meebrengt. Daarom organiseerden wij in 2021 het Webinar ICT en Cyberveiligheid. Hierin lieten we in vogelvlucht zien op welke manieren RVO ondersteuning biedt aan ondernemers en instellingen die bezig zijn met digitalisering. Verderop op deze pagina vindt u een link naar het webinar.

Uitgelichte regelingen

Voor initiatieven die digitalisering verder helpen en veiliger maken zijn er verschillende regelingen en diensten. Ook worden er geregeld evenementen georganiseerd om bedrijven te informeren over de mogelijkheden. Hieronder sommen wij een aantal diensten en regelingen voor u op. Verderop op de pagina vindt u een aantal uitgelichte evenementen.

Praktijkverhalen

Lees meer over de analoge toetsenborden die Wooting maakt voor gamers. Of lees hoe Orbisk de restaurantwereld aan het veroveren is.

Nationaal Groeifonds

Met het Nationaal Groeifonds trekt het kabinet tussen 2021 en 2025 € 20 miljard uit voor projecten op 2 terreinen, waar de meeste kansen aanwezig zijn voor structurele en duurzame economische groei. Inmiddels zijn de projecten van de eerste 2 rondes bekend. In beide terreinen zitten projecten op het gebied van ICT en kunstmatige intelligentie (AI), zoals Quantum Delta NL en het AiNed Investeringsprogramma uit ronde 1. Ook in ronde 2 zitten diverse ICT en AI projecten.

Evenement terugkijken

Webinar ICT en Cyberveiligheid (25 november 2021)

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?