Kansrijke sectoren voor internationale ondernemers

Gepubliceerd op:
28 maart 2022
Laatst gecontroleerd op:
3 januari 2024

Wilt u de stap over de grens zetten, maar weet u nog niet naar welk land? RVO heeft per sector kansen voor u in kaart gebracht en nuttige informatie op een rijtje gezet. Kies uw sector en vind uitgebreide marktrapporten, kansrijke landen en interessante evenementen. Van tuinbouw tot water en van energie tot logistiek. 

Ontdek internationale kansen in uw sector

Van wind- en zonne-energie tot biogas en waterstof. In de wereldwijde energiesector liggen volop kansen voor ondernemers die willen bijdragen aan een betaalbaar, betrouwbaar, veilig en duurzaam energiesysteem. 

Op internationaal vlak liggen er voor ondernemers in de tuinbouwsector kansen op het gebied van onder andere logistiek, voedselverwerking, kassenbouw en het gebruik van duurzame technieken. 

Nederland speelt wereldwijd een vooraanstaande rol in verschillende maatschappelijke uitdagingen rond water. Over de hele wereld liggen dan ook kansen voor Nederlandse ondernemers in de water- en maritieme sector. 

De logistieksector ziet wereldwijde groei en klanten stellen hoge eisen aan de kwaliteit van het transport. Het vervoer moet bijvoorbeeld zo duurzaam en zo snel mogelijk zijn. Kortom, een sector met volop kansen voor Nederlandse ondernemers. 

De Nederlandse agri- & foodsector is de wereldwijde marktleider en blinkt uit in productie, innovatie en logistiek. De kennis van Nederlandse agri- & foodbedrijven kan wereldwijd helpen om innovatieve oplossingen te vinden voor lokale problemen.

Of u nu actief bent in e-health, medische apparatuur of de chemisch-farmaceutische industrie, de wereldwijde sector life sciences & health biedt veel mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers.

Nederland is de grootste exporteur van creatieve diensten. Wereldwijd is er vraag naar creatieve zakelijke dienstverlening, media en entertainment. 

De wereldwijde chemiesector kent meerdere uitdagingen én kansen, onder andere op het gebied van gezondheid, voeding, energie, transport, klimaat en grondstoffen. 

De sectoren hightechsystemen & -materialen (HTSM) en ICT zijn nauw met elkaar verweven. Wereldwijd liggen kansen voor Nederlandse ondernemers om in te spelen op bepaalde (niche)markten in de hightech- en ICT-sector. 

Staat uw sector er niet bij? 

Onze adviseurs helpen u graag verder om binnen uw sector kansen te vinden. Bijvoorbeeld met een marktverkenning of landenvergelijking.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?