Energiesector: ontdek uw internationale kansen

Bent u actief in de energiesector en wilt u uitbreiden naar een nieuwe buitenlandse markt? Op deze pagina vindt u kansrijke landen, uitgebreide marktrapporten, relevante evenementen en een inspirerend succesverhaal. Ook kunt u contact opnemen voor vragen en gratis advies.

Subsectoren

Groene waterstof speelt een grote rol in vermindering van de CO2-uitstoot en is daardoor belangrijk voor de internationale energietransitie. Nederlandse bedrijven staan internationaal goed bekend, wat mogelijkheden biedt. 

Nederlandse offshore- en onshore-windbedrijven staan wereldwijd bekend om hun innovaties en expertise voor de bouw van grote windparken. Deze deskundigheid, internationale klimaatafspraken en ambities van andere landen, zorgen voor veel exportkansen voor Nederlandse bedrijven.

Nederland behoort met zijn kennis en kunde al jaren tot de internationale top in de zonne-energiesector. Dit zorgt – in combinatie met de wereldwijde vraag naar zonne-energie en lichtgeleidende of photovoltaic (PV) materialen – voor internationale kansen voor Nederlandse ondernemers.

Duurzame energie kan op verschillende manieren opgewekt worden, bijvoorbeeld met biomassa. Dit zijn organische materialen zoals snoeiafval, zuiveringsslib, mest, of olie uit zaden. Er zijn volop exportkansen voor Nederlandse ondernemers in deze sector. 

Onze laadinfrastructuur, fietssector en logistieke ICT-innovaties staan wereldwijd hoog aangeschreven. Dit biedt exportkansen voor Nederlandse bedrijven uit de duurzame mobiliteitssector. 

Welke landen bieden kansen in de energiesector? 

Verschillende landen bieden kansen in energiesector. U kunt per land de mogelijkheden verkennen

Ziet u door de bomen het bos niet meer? De adviseurs van RVO helpen u graag een keuze te maken. Neem contact met ons op.

Blijf op de hoogte

Wij hebben een groot aantal markt-, kansen- en sectorrapporten gratis beschikbaar. Zo bent u precies op de hoogte van de exportkansen in uw land naar keuze.

Lees het laatste nieuws over de energiesector en bekijk voorbeelden van ondersteuning vanuit de overheid.

Wij organiseren regelmatig evenementen en handelsmissies over en voor de energiesector. 

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste internationale activiteiten en exportontwikkelingen binnen uw sector? Meld u aan voor onze sectorupdates. 

Vragen over internationaal zakendoen in de energiesector?

Onze adviseurs helpen u graag verder.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?