Kansen en ontwikkelingen in Australië

Gepubliceerd op:
5 oktober 2020
Laatst gecontroleerd op:
25 februari 2022

Australië heeft momenteel een van de sterkste economieën ter wereld, met meer dan 20 jaar onafgebroken groei voordat de COVID-19-crisis toesloeg. Het land heeft een solide, betrouwbare economie die veel zekerheid biedt voor het (internationale) bedrijfsleven.

Buitenlandse investeerders zijn zeer welkom in Australië, omdat zij een grote bijdrage kunnen leveren aan de economische ontwikkeling. De economisch sterkste regio is Sydney, gevolgd door Melbourne en Brisbane. Er bestaat in deze regio's grote vraag naar kennis en producten op het gebied van:

  • Liveability and accessibility
  • Sustainable food production
  • Healthy living
  • Circular economy and sustainability
  • Investment attraction (Netherlands Foreign Investment Agency)

Kijk voor meer informatie over kansrijke sectoren op de pagina Zakelijke kansen in Australië.

Kansen en ontwikkelingen in Australië

De medewerkers van het Nederlandse ambassadenetwerk in het buitenland volgen de economische, innovatieve en maatschappelijke ontwikkelingen. Zij wijzen u op kansen, trends en behoeften bij lokale partijen en overheden. Bijvoorbeeld als het gaat om bepaalde producten of technieken. Ook kansen en ontwikkelingen op het gebied van innovatie, internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen en aanbestedingen houden zij goed in de gaten. Bovendien blijft het ambassadenetwerk op de hoogte van aanbestedingen in het buitenland en van internationale organisaties.

Marktrapporten en sectorrapporten

Het ambassadenetwerk stelt ook rapporten op. Deze verschijnen op de website Internationaal Ondernemen. U vindt hier ook rapporten van private partijen zoals banken. Zo bent u op de hoogte van de belangrijkste zakelijke ontwikkelingen op de lokale markt.

Lopende grote projecten in Australië

Op dit moment lopen er verschillende grote projecten in Australië. Bijvoorbeeld het project 'Western Sydney Precinct Development', inclusief de bouw van een tweede vliegveld met omringende 'aerotropolis' in het westen van Sydney.

Daarnaast worden er in verschillende staten nieuwe duurzame agrarische gebieden ontwikkeld. Ook de focus van de Australische overheid op hernieuwbare energie en waterstof levert kansen op.

Voor meer informatie over lopende projecten in Australië kunt u mailen naar syd-ez@minbuza.nl.

Het ambassadenetwerk heeft onder andere de volgende rapportages uitgebracht:

  • Kansdossier Western Sydney
  • Kansdossier Noord Australië
  • Kansdossier Infrastructuur Australië

U kunt deze kansendossiers opvragen bij de Nederlandse ambassade in Sydney door te mailen naar syd-ez@minbuza.nl.

Hulp nodig bij uw zaken in Australië?

De economische experts ter plaatse helpen u graag verder!

E: syd-ez@minbuza.nl
T: +61 2 8305 6800

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?