Zakendoen in België: hulp van Nederlandse ambassade

Laatst gecontroleerd op:
24 april 2024
Gepubliceerd op:
8 juli 2020

Als u in België bent voor zaken, kunt u extra hulp krijgen van de experts van de Nederlandse ambassade. Zij adviseren over exportkansen en investeringsmogelijkheden. Het team koppelt u aan de juiste zakenpartners en organiseert bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten. Op deze pagina leest u waar zij u mee kunnen helpen en hoe u met de verschillende afdelingen in contact komt.

Contact met de Nederlandse ambassade in België

Maak kennis met de ambassade

Doet u zaken in België? De medewerkers van de ambassade adviseren u over zakelijke kansen, wetten, sectorontwikkelingen en zakenpartners. De economische afdeling en het landbouwteam hebben een groot netwerk en kennen de weg in België. Net als het consulaat-generaal in Antwerpen.

Volg de ambassade op social media

Contact met de economische afdeling

De economische afdeling van de ambassade behandelt al uw zakelijke vragen. Het maakt niet uit in welke sector u geïnteresseerd bent, dit team helpt u graag verder op weg. Maak gebruik van hun economische expertise!

Neem contact op

T: +32 2 679 1726
E: bru-ea@minbuza.nl

Contact met het landbouwteam

U kunt de landbouwafdeling van de ambassade vragen stellen over landbouw of de voedselindustrie. Het maakt niet uit in welk deel van de landbouwketen u actief bent, de LNV-raad helpt u graag bij uw internationale plannen.
 

Neem contact op

T: +32 2 679 1550
E: bru-lnv@minbuza.nl
Social media (X): @AgroBelgie
W: Agroberichten Buitenland: België

Contact

Antwerpen is een belangrijke handels- en havenstad. Daarom vindt u er een Nederlands consulaat-generaal. Het consulaat biedt net als de ambassade hulp aan Nederlandse ondernemers met netwerken en het vinden van de juiste zakenpartners. Daarnaast kunnen gevestigde ondernemers een beroep doen op het consulaat als ze problemen ervaren. Bijvoorbeeld bij het aanvragen/krijgen van documenten en vergunningen.

Neem contact op

Algemene (contact)gegevens ambassade

Heeft u vragen die niet over ondernemen gaan? Bijvoorbeeld als u in België woont en een nieuw paspoort nodig heeft? Op de website Nederland Wereldwijd vindt u praktische informatie over wonen en werken in het buitenland. Als u bovenaan deze pagina 'België' invult krijgt u specifieke informatie voor België.

Zoekt u het bezoekadres van de Nederlandse ambassade in België?  
Bekijk de contactgegevens

Belgische overheid en economische kansen

In België is de overheid anders georganiseerd dan in Nederland. Kom niet voor verrassingen te staan. Ontdek welke overheden welke zaken regelen in België.

Welke interessante economische ontwikkelingen en investerings-mogelijkheden zijn er in België? Het economisch cluster van de Nederlandse ambassade houdt u op de hoogte. 
U kunt zich gratis abonneren door een e-mail te sturen aan bru-ea@minbuza.nl.

Do's en Don'ts

Succesvol zakendoen in België: met welke lokale gebruiken en cultuur houdt u rekening? En wat kunt u beter laten? Verdiep u in de zakelijke omgangsvormen en doe er uw voordeel mee. Deze do's-and-don'ts helpen u op weg.

Lees meer over de bedrijfscultuur in België.

Informatie over de ambassade voor Belgische contacten

Zoekt u Nederlands- of Franstalige informatie over Nederland voor uw Belgische contacten? Op de website Netherlandsandyou.nl vindt u informatie over zakendoen met Nederland.

Bent u tevreden over deze pagina?