Marktrapport Canada: kansen in Life Sciences & Health

Gepubliceerd op:
15 juni 2022

Op deze pagina vindt u een samenvatting van het rapport 'Collaboration Opportunities for the Dutch Life Sciences & Health Sector'. U kunt het rapport opvragen via het formulier op deze pagina.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de ambassade in Ottawa, de consulaten-generaal, de landbouwraad en het IA-netwerk publiceren marktrapporten over kansrijke sectoren in Canada.

Rapport 'Market Study Canada: Collaboration Opportunities for the Dutch Life Sciences & Health Sector'

Task Force Health Care heeft in mei 2022 het Engelstalige rapport 'Market Study Canada: Collaboration Opportunities for the Dutch Life Sciences & Health Sector' gepubliceerd. Dit deden ze in samenwerking met het Nederlandse ambassadenetwerk in Canada. Het rapport geeft u een overzicht van de huidige Canadese gezondheidssector, de kansen die er liggen, en hoe u daarop kunt inspelen.

Wat maakt de Canadese LSH-sector extra interessant?

De Canadese Life sciences and Health (LSH) sector heeft een gigantische omzet van $ 264 miljard dollar. Daarmee is het een van de belangrijkste werkgevers in het land. Toch heeft Canada een achterstand op vergelijkbare landen als het gaat om de ontwikkeling van gezondheidsinfrastructuur en de invoering van digitale innovaties. Hier liggen mogelijkheden voor samenwerking voor Nederlandse ondernemers.

Canada en Nederland hebben nauwe culturele en historische banden, wat bijdraagt aan een goede handelsrelatie. Het land heeft verschillende financieringsprogramma's beschikbaar voor LSH-bedrijven om zich verder te kunnen ontwikkelen. Daarnaast heeft Canada een decentrale gezondheidszorg. Dit biedt veel mogelijkheden voor het veilig uitwisselen van patiëntgegevens tussen de gezondheidsautoriteiten.

Waar liggen de kansen voor u als Nederlandse ondernemer?

Het rapport benoemt de volgende onderwerpen binnen de Canadese LSH-sector als kansrijk voor Nederlandse ondernemers:

  • eHealth en het bieden van zorg op afstand;
  • ouderenzorg;
  • psychische zorg en bestrijden van drugsmisbruik;
  • medische apparatuur;
  • human resources in de gezondheidszorg;
  • betere toegang tot eerste hulp en familieartsen;
  • in kaart brengen van de COVID-19 backlog.

Waar moet ik op letten bij het betreden van de Canadese gezondheidssector?

Om succesvol de markt te betreden, is samenwerking met een lokale stakeholder of influencer erg belangrijk. Denk hierbij aan een distributeur die de markt goed kent en al connecties heeft opgebouwd. Ga daarom naar beurzen om contacten te leggen. Ook ons ambassadenetwerk in Canada kan u helpen bij het opbouwen van een netwerk.

Ontvang direct het gratis rapport

Vul het onderstaande formulier in en ontvang het volledige marktrapport direct gratis in uw mailbox. 

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?