Marktrapport China: kansen in de waterstofsector

Gepubliceerd op:
30 augustus 2021

Hoe ziet de waterstofsector eruit in China en welke kansen biedt dat voor Nederlandse bedrijven met oplossingen op dit gebied? Op deze pagina vindt u een samenvatting van het rapport 'Hydrogen Opportunity Report'. Vraag het rapport gratis op via de aanvraagbutton op deze pagina.

Rapport 'Hydrogen Opportunity Report'

RVO heeft samen met de ambassade in Peking, de consulaten-generaal in Shanghai en Guangzhou en de NBSO's in Dalian, Jinan, Qingdao en Wuhan een Engelstalig kansenrapport geschreven over de waterstofsector in China. Dit rapport geeft u een overzicht van de Chinese waterstofsector, van de kansen die er liggen, en hoe u daarop kunt inspelen.

De waterstofsector in China

Waterstof is de laatste paar jaar een 'hot topic'. Het biedt een groenere energiebron en zowel Nederland als China zijn druk bezig om deze sector te ontwikkelen. Het rapport gaat in op de verschillende lopende projecten in China, zoals het Beijing Hydrogen Fuel Cell Vehicle Industry Development Plan (2020-2025) en het Green Pearl River Programme. Verder geeft het rapport een toelichting op de verschillende mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers, maar beschrijft ook de obstakels die er zijn.

Kansen in de Chinese waterstofsector

Veiligheid van waterstof

Er zijn in China kansen voor ondernemers die werken aan de veiligheid van waterstof. Maar het kan voor Nederlandse ondernemers ook lastig zijn om zaken te doen in dit land, omdat de wetgeving snel kan veranderen. Voor veel projecten is het dan ook belangrijk om bijvoorbeeld samen te werken met een lokale partner.

Verschillende posten in China hebben gewerkt aan dit rapport, om de kansen in hun regio toe te lichten. Mocht u vragen hebben over de kansen in dit rapport, dan kunt u altijd contact opnemen met RVO of met het postennetwerk in China.

3 tips voor de Chinese waterstofmarkt

1. Bereid u goed voor

Een advies voor Nederlandse bedrijven is om de markt goed te onderzoeken voor zij de eerste stappen zetten. Daarnaast is het belangrijk om een goede zakenpartner te kiezen. U kunt meer te weten komen over de waterstofsector in China door het marktrapport 'Hydrogen Opportunity Report' (in het Engels) aan te vragen.

2. Neem deel aan evenementen

Deelname aan internationale beurzen en handelsmissies kan een goede eerste springplank zijn naar de Chinese waterstofmarkt. 

3. Neem contact op met de ambassade

De ambassade in China kan u ondersteunen bij zakendoen in het land. Maak gebruik van elke gelegenheid om contact te leggen met belangrijke relaties en vergroot uw kansen in China door contact op te nemen met de ambassade in Peking.

Gratis het volledige rapport ontvangen?

Het volledige marktrapport gaat uitgebreid in op de kansen in de waterstofsector in China en hoe u deze markt kunt benaderen.

Meer weten?

Gratis het rapport ontvangen?

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?