Zakendoen in Frankrijk: hulp van Nederlandse ambassade

Laatst gecontroleerd op:
6 juni 2023
Gepubliceerd op:
7 februari 2023

Als u in Frankrijk bent voor zaken, kunt u hulp krijgen van de adviseurs van de Nederlandse ambassade. Zij adviseren over exportkansen en investeringsmogelijkheden. Verschillende teams met ieder hun vakgebied verwijzen u naar mogelijke zakenpartners en organiseren bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten.

Advies en netwerken

Doet u zaken in Frankrijk? De Nederlandse ambassade in Parijs en de NBSO's in Nantes en Lyon staan voor u klaar. De adviseurs in Frankrijk adviseren u over:

  • wetgeving en procedures;
  • exportkansen;
  • investeringsmogelijkheden en marktinformatie. 

Volg de ambassade op
social media

Economisch beleid en ondernemen

Heeft u als Nederlandse ondernemer praktische hulp nodig bij uw activiteiten in Frankrijk? Het team 'Economisch beleid en ondernemen' helpt u graag met vragen en het leggen van contacten.

Zo organiseert dit team regelmatig webinars, seminars, handelsmissies, gezamenlijke beursdeelnames en netwerkmomenten rond kansrijke thema's. Bijvoorbeeld over:

  • duurzame energie
  • hightechsystemen en -materialen (HTSM)
  • duurzame stadsontwikkeling & mobiliteit
  • digitalisering en life sciences
  • gezondheidszorg.

Neem contact op via:

T: +33 (0)1 40 62 33 53
E: par-ea@minbuza.nl
W: nlinfrankrijk.nl

Zakenpartners en (R&D)-contacten

De adviseurs in Parijs, Lyon of Nantes kunnen u helpen bij het vinden van mogelijke zakenpartners. Denk aan distributeurs, afnemers en producenten.

Contacten voor innovatieve ontwikkelingen

Wilt u met uw innovatieve ontwikkelingen, producten of diensten de Franse markt verkennen? Het Innovatie Attaché Netwerk signaleert kansen voor onderzoek en ontwikkeling (R&D). Maar helpt ook bij het vinden van innovatieve partners in Frankrijk. 

Publicaties en contactinformatie van het Innovatie Attaché Netwerk vindt u op onze pagina:

IA-netwerk Frankrijk

Landbouwteam

Het landbouwteam van de LNV-raad in Frankrijk beantwoordt uw vragen over visserij, natuur, voedsel-verwerking en distributie. Ze helpen bij het leggen van contacten met overheidsinstanties, kennisinstellingen, koepelorganisaties en bedrijven. Ze signaleren trends en ontwikkelingen op het terrein van agrofood. En zetten zich in voor de Nederlandse agrarische belangen in Frankrijk.

Meer nieuws, evenementen en mogelijke kansen vindt u op Agroberichten Buitenland, de website van de LNV-raad in Frankrijk.

Netherlands Business Support Offices (NBSO's) zijn handelskantoren van de Nederlandse overheid in kansrijke regio's in het buitenland. Wilt u zakendoen in de Zuid-Franse regio's rond Grenoble, Lyon, Nice, Marseille en Montpellier? NBSO Lyon helpt u op weg.

Wilt u zakendoen in de West-Franse regio's Bretagne (Rennes), Pays de la Loire (Nantes), Nouvelle-Aquitaine (Bordeaux) en Occitanië (Toulouse)? Het Nederlandse handelskantoor NBSO Nantes helpt u op weg.

Bent u een Nederlandse start-up of scale-up en wilt u in Frankrijk voet aan de grond krijgen? Neem contact op met de Start-up Liaison in Parijs om te sparren over uw internationale plannen en kansen in Frankrijk.

Werkt u in de creatieve sector met ambities in Frankrijk? Het Atelier Néerlandais (AN) biedt u informatie en contactmogelijkheden. Het AN is een ledenvereniging en is onderdeel van de Nederlandse ambassade in Parijs.

Video: Hulp van de ambassade in Frankrijk

"Wist u dat de Nederlandse ambassade in Frankrijk u kan helpen met praktisch advies over het exporteren van uw product of dienst naar dit land? Met een groot lokaal netwerk en kennis over de Franse markt gaan er deuren voor u open. In deze video ziet u hoe."

Céleste Faber
Klantadviseur Frankrijk bij RVO
In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?