Marktstudie batterij-ecosystemen in Frankrijk en Duitsland: kansen voor de batterij-industrie

Gepubliceerd op:
2 mei 2023

Wilt u weten op welke gebieden er winst te behalen valt uit samenwerkingsverbanden met Frankrijk en Duitsland in de batterij-industrie? Lees de Engelstalige marktstudie 'A Qualitative Study of the French and German Advanced Battery Ecosystems and The Opportunities for the Dutch Battery Industry’.

Samenwerkingen in de batterijsector

Er wordt steeds meer hernieuwbare energie opgewekt. Die energie moeten we ook kunnen opslaan voor momenten dat de zon niet schijnt, de wind niet waait en als we die willen gebruiken voor elektrisch vervoer. Om te zorgen voor een succesvolle (door)ontwikkeling van de internationale batterijsector doen Nederlandse bedrijven er goed aan de samenwerking met andere landen op te zoeken. RVO en de Nederlandse ambassades in Frankrijk en Duitsland hebben een marktstudie laten doen om de kansen voor Nederlandse bedrijven in onze buurlanden in kaart te brengen.

Kansen in de batterij-industrie

Batterijen en oplossingen voor energieopslag zijn onderwerpen waar veel belangstelling voor is. De grootste reden hiervoor is het terugdringen van CO2-uitstoot in bijvoorbeeld de auto-industrie, vrachtwagen- en bussenindustrieën, en lucht- en scheepvaart.

Dit onderzoek gaat in op 2 soorten kansen:

 1. Nederlandse bedrijven die celcomponenten produceren en bedrijven die apparatuur leveren voor de celproductielijnen.
 2. Samenwerking in materiaalkeuze en hergebruik van batterijen.

Hoe kan dit rapport u helpen?

U vindt in het marktrapport 'A Qualitative Study of the French and German Advanced Battery Ecosystems and the Opportunities for the Dutch Battery Industry' 5 aanbevelingen ter voorbereiding op succesvolle samenwerkingen met Frankrijk en Duitsland. Daarnaast leest u in het marktrapport over:

 • de huidige situaties en trends;
 • kansen in batterijprojecten;
 • belangrijkste spelers en groepen om contact mee te maken;
 • toekomstige technieken en apparatuurbehoeften;
 • Europese gigafabrieken (grote accufabrieken);
 • soorten toepassingen voor hergebruik.

Ontvang het marktrapport gratis

De studie uit 2022 maakt gebruik van unieke marktinzichten, onderzoek en interviews met stakeholders.

Meer informatie en advies

 • De NBSO's in Lyon, de Nederlandse Ambassade in Berlijn en het Nederlands consulaat-generaal in München kunnen u helpen bij het vinden van vertegenwoordigers, samenwerkingspartners, marktinformatie en informatie over lokale wet- en regelgeving.
 • Onze adviseurs kunnen gratis de Franse en Duitse markt voor u verkennen. Zij geven u graag advies op maat.
In opdracht van:
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?