Het Regionale Business Development team in de Golfregio

Laatst gecontroleerd op:
23 augustus 2023
Gepubliceerd op:
2 augustus 2021

Bent u op zoek naar hulp tijdens het zakendoen in de Golfregio? Het Regionale Business Development (RBD) team levert support op maat voor Nederlandse bedrijven bij geselecteerde projecten in de Golfstaten.

U kunt hierbij denken aan projecten met een hoge toegevoegde waarde voor Nederland, bijvoorbeeld op het gebied van werkgelegenheid, winst en kennisuitwisseling.

Wat doet het Regionale Business Development Team? 

Het RBD-team bestaat Business Developers in verschillende landen van de Golfregio. Het team gebruikt hun netwerk om Nederlandse bedrijven te helpen. Denk aan een tenderproces, met het opzetten van samenwerkingen of bij het onderzoeken van mogelijkheden voor financiering. Ook informeert het team ondernemers over kansen en tenders voor Nederlandse bedrijven in de Golfregio.

Het netwerk van het Regionale Business Development Team

Het RBD-team maakt gebruik van zijn collectieve netwerk in de Golfregio. Ze staan regelmatig in contact met Nederlandse bedrijven in de Golfstaten, relevante ministeries en organisaties in belangrijke sectoren. Om contacten te onderhouden met bedrijven en stakeholders bezoekt het RBD-team regelmatig Nederland.

Neem voor meer informatie contact op met het RBD-team (zie onderaan deze pagina) of een van de Nederlandse ambassades in de regio.

Marktrapporten in opdracht van het Regionale Business Development Team

Zonne-energie

In maart 2021 heeft het Regionale Business Development team de zonne-energiesector in de Golfregio (GCC) onderzocht. De Golfstaten lenen zich goed voor duurzame energiebronnen. Het woestijnrijke gebied biedt veel mogelijkheden voor zonne-energie. Deze markt is de snelst groeiende op het gebied van zonne-energie in het Midden-Oosten. Naar verwachting zal dit de komende jaren ook zo blijven.

Dit zorgt voor interessante kansen voor Nederlandse bedrijven die zich bezig houden met zonne-energie. In het rapport 'Solar Market in the GCC' krijgt u een overzicht van de huidige zonne-energiesector in de Golfregio, welke kansen er liggen en hoe u daarop inspeelt.

Waterstof

In november 2020 heeft het Regionale Business Development-team de waterstofsector in de Golfregio (GCC) onderzocht. Waterstof staat hoog op de agenda van elektriciteitscentrales en de industrie in de Golfregio. Voor de productie van groene waterstof wordt volop geïnvesteerd in grote zonneparken. Voor de productie en export werken de Golfstaten al intensief samen met Japan, Zuid-Korea, India en Duitsland. 

Deze opkomende sector biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven die actief zijn op het gebied van waterstof. Het marktrapport 'Hydrogen in the GCC' gaat uitgebreid in op de kansen in deze sector en hoe u de markt kunt benaderen.

27 Nederlandse bedrijven gaan samenwerken om groene waterstofproductie in de Golfregio te ontwikkelen. Ze doen dit via het programma Partners for International Business (PIB). Lees meer over dit project in de Engelstalige brochure (pdf) en op de pagina over het PIB-programma voor waterstof in de Golfregio op onze website.

Neem contact op met het Regionale Business Development Team

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?