Handel tussen Nederland en Golfstaten

Gepubliceerd op:
29 november 2017
Laatst gecontroleerd op:
29 juli 2020

Wilt u meer weten over de exportmogelijkheden naar de Golfstaten? Cijfers over de handel met de Golfstaten, zoals de import en export, kunnen u op weg helpen. Hieronder hebben we een aantal belangrijke bronnen van handelscijfers voor u op een rij gezet.

Nederlandse handelscijfers van het CBS

Zoekt u uitgebreidere import- en exportcijfers over Nederland en de Golfstaten? U vindt deze bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Klik hiervoor bovenaan in het menu op 'Thema’s' en vervolgens op 'internationale handel'. U vindt daar Nederlandse cijfers over de import en export van andere landen. In de tabellen kunt u met de knop 'Landen' een filter instellen om de cijfers van een specifiek land uit de Golfstaten te bekijken.

Een ander handig overzicht is de totale in- en uitvoer naar land. Ook hierbij kunt u als filter een Golfstaat naar keuze instellen.

Handelscijfers EU - Golfstaten

Zoekt u cijfers over de handel tussen de EU en de Golfstaten (GCC)? Dan biedt de pagina Golfregio van de Europese Commissie veel informatie, waaronder een grafiek van de import en de export.

Internationale handelscijfers van Trade Map

Trade Map is een databank van het International Trade Centre (ITC). U vindt er gedetailleerde handelscijfers van ruim 200 landen, inclusief import- en exportcijfers. In de vorm van tabellen, grafieken en kaarten vindt u er informatie die inzicht geeft in:

  • exportprestaties;
  • vraag op de internationale markt;
  • concurrerende en alternatieve markten;
  • importerende en exporterende bedrijven.

Op de pagina Databanken buitenlandse markten leest u hoe u toegang krijgt tot Trade Map via het Market Analysis Tools Portal van het ITC.

Meer weten?

Bent u benieuwd of er ook voor u kansen liggen in de Golfstaten? Of wilt u sparren over uw exportplannen? Neem dan contact op met onze regio-experts.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?