Ons netwerk in de Golfstaten

Gepubliceerd op:
29 november 2017
Laatst gecontroleerd op:
24 augustus 2023

Heeft u regionale kennis en expertise nodig voor het zakendoen in de Golfstaten? We brengen u graag in contact met ons uitgebreide netwerk in het buitenland. Profiteer van de know-how en contacten van plaatselijke medewerkers en organisaties.

RVO biedt gericht advies

De adviseurs van RVO helpen u graag op weg in de Golfstaten. Neem contact op met ons voor advies op maat. Na een persoonlijke intake waarin wij uw specifieke situatie bespreken, kunnen wij u helpen door bijvoorbeeld:

  • ons netwerk in de Golfstaten voor u in te zetten;
  • geschikte zakenpartners in de Golfstaten voor u te vinden;
  • de marktsituatie in verschillende Golfstaten voor u te vergelijken.

Evenementen en handelsmissies

Er zijn regelmatig evenementen en handelsmissies waarbij u regionale kennis over de Golfstaten kunt opdoen. Hieronder vindt u de overzichten:

Benieuwd welke evenementen er binnenkort zijn? Op de overzichtspagina van de Golfstaten vindt u onderaan onder 'Evenementen' wat er gepland staat voor de landen in deze regio.

Ons netwerk ter plaatse: de ambassades

De Nederlandse ambassades zijn ter plekke aanwezig en hebben daardoor veel regionale kennis. Zij weten om te gaan met taal- en cultuurbarrières en kennen de plaatselijke spelers, netwerkgroepen en markt. Het Nederlandse economische netwerk in de Golfstaten bestaat uit:

  • Ambassade Riyad (Saoedi-Arabië)
  • Ambassade Abu Dhabi (VAE)
  • Het consulaat-generaal in Dubai (VAE)
  • Ambassade Muscat (Oman)
  • Ambassade Doha (Qatar)
  • Ambassade Kuwait City (Koeweit)

Wilt u meer weten over het diplomatieke netwerk? Kijk dan op onze pagina over het buitenlandnetwerk.

Regional Business Developers: regionale kansen

Zoekt u hulp bij het benutten van kansen in de Golfstaten? Regional Business Developers (RBD) werken vanuit ambassades in verschillende regio’s om Nederlandse bedrijven te laten profiteren van kansen op het gebied van handel, investeringen en onderzoek & ontwikkeling (R&D). Lees meer op de pagina Regional Business Development team in de Golfregio.

Landbouwraden: regionale agrokennis

Zoekt u informatie, nieuws en achtergronden over landbouw in de Golfstaten? Lees dan de agroberichten over de Golfstaten. Deze kennis komt rechtstreeks van het landbouwradennetwerk en biedt uitstekend inzicht in de landbouwsectoren van de verschillende Golfstaten.

Benut het netwerk van business councils

Wilt u kennismaken met zakelijke netwerken in de Golfstaten? Business councils zijn particuliere, zakelijke initiatieven die helpen de economische banden tussen Nederland en het Midden-Oosten te versterken. Hun activiteiten kunnen u helpen om zaken te doen in de Golfstaten. Er zijn 4 business councils:

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?